Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği tarafından düzenlenen hackathon etkinliği “Serathonin Sermaye Piyasası Yazılım Maratonu” sonuçlandı

Sermaye piyasasının çok sayıda paydaşının desteği ile sermaye piyasasının büyümesi, yatırımcı tabanının genişlemesi amacıyla hayata geçirilen Serathon-in Sermaye Piyasası Yazılım Maratonu sonuçlandı. 48 saat boyunca 23 takımın kıyasıya yarıştığı Serathon-in’de ilk üçe giren takımlara ödülleri verildi. Yarışmanın birincisi olan CYO ekibi “Servet” projesi ile ödüle layık görüldü. Block-C ekibi, “YTD” projesiyle yarışmanın ikincisi olurken KaVe takımı ise “Borsify” projesiyle yarışmanın üçüncüsü oldu.

Yarışmada birinci olan CYO takımına 20.000 TL değerinde yatırım fonu ödülü, TSPB Başkanı Dr. Alp Keler, CFA ve Merkezi Kayıt İstanbul Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Arıkan tarafından verildi. Yarışmanın ikincisi Block-C takımı, 15.000 TL değerindeki yatırım fonu ödülünü Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Özdemir ve Workinton Kurucu Ortağı Gökhan Beydoğan’dan aldı. Yarışmanın üçüncüsü KaVe takımının 10.000 TL değerindeki yatırım fonu ödülü ise Teknolojide Kadın Derneği Başkanı Zehra Öney adına Teknolojide Kadın Derneği Üyesi Zeynep Şenkaya, Wirecard Kartlı Ödemeler Yöneticisi Gaye Or ve OXY/AI INC. Kurucu Ortağı & CEO’su Ali Erhan Tamer tarafından sunuldu. Ödül alan takımlara ayrıca Workinton’dan bir ila altı ay arasında ücretsiz ortak çalışma olanağı sunulacak. Projeler, alanında uzman jüri tarafından değerlendirdi. Değerlendirme ekibinde; TSPB Başkanı Dr. Alp Keler, CFA, Merkezi Kayıt İstanbul Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Arıkan, Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Özdemir, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Workinton Kurucu Ortağı Gökhan Beydoğan, Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Üyesi Zeynep Şenkaya, Wirecard Kartlı Ödemeler Yöneticisi Gaye Or ve OXY/AI INC. Kurucu Ortağı & CEO’su Ali Erhan Tamer yer aldı.