GÖZTEPE’nin lider Başakşehir’i yenmesinden sonra ligin altı da üstü de yangın yerine döndü. Fenerbahçe için tehlike gözle görülür, duruma geldi. Trabzonspor için tablo farklı değil. Ligin zirvesine ortak oldu. Her takımın kaderi kendi elinde..

Teknik direktör Ünal Karaman 7 hafta yenilgi görmeyen kadrosunun ofansına müdahale ederek oyuna başladı. Ekuban’ı kulübeye çekip Rodellaga ile başladı. Moralli golcüyü tercih etti.

İki takım da oyuna hızlı başladı. Kaleyi ilk yoklayan taraf konuk takım Trabzonspor’du. Rodellaga’nın Fenerbahçe savunmasına çarpan şutu yan direkten geri geldi. Golün habercisi gibiydi. Abdülkadir Ömür’ün Fenerbahçe savunmasının arkasına attığı akıl dolu pasa Yusuf Yazıcı güzel bir vuruşla takımının golünü attı. Golden sonra oyunun heyecanı arttı. İlk yarıda başka gol olmayınca soyunma odasına Trabzonspor mutlu gitti.

İkinci yarı daha diri, istekli bir Fenerbahçe sahada vardı. İlk hamleler Fenerbahçe kulübesinden geldi. Yanal, Zajc’in yerine Valbuena’yı, Ayev’in yerine Elif Elmas’ı aldı. Maçın hakemi Cüneyt Çakır, Sadık’ı 2.sarı kartla dışarı atınca bordo mavililer derin bir oh çekti.

Ünal Karaman eksik rakibinin savunma zaaflarını değerlendirmek için oyuna hızlı oyuncusu Ekuban’ı aldı. Evdeki hesap çarşıya uymadı. Trabzonspor ikinci golü bulamayınca 10 kişi kalan Fenerbahçe uzatma dakikalarında bulduğu golle beraberliği yakaladı. Kadıköy’de beraberliğe sevinen taraf Fenerbahçe oldu.