Sigorta, aracı, evinizi, eşyalarınızı hatta kendinizi olması muhtemel risklere karşı güvence altına almaktır. Siz güvence altına almak istediğiniz eşyanın ya da kişimim özelliklerini verirsiniz ve firmalar size belirli bir düzenli ödeme karşılığında istediğiniz güvenceyi verir. Temel olarak bu şekilde özetlenebilse de birçok farklı çeşidi bulunur. Sadece eşya ya da kişi bazlı değil güvenceye göre değişen seçenekler vardır. Siz de sigorta teklifi almak ve bir güvenceye sahip olmak isterseniz Sigortayeri iletişime geçebilirsiniz.

Sigorta Çeşitleri Nelerdir?

Sigorta poliçesi açısından baktığınızda çeşitler arasında; araç, konut, sağlık, hayat ve koruma sigortası seçeneklerinin olduğunu görebilirsiniz. Ancak bu seçenekler de kendi içlerinde farklı alanlara ayrılır. Örnek için araç poliçelerine göz atabilirsiniz. Bunlar arasında zorunlu trafik, kasko ve ihtiyari mali mesuliyet gibi seçenekler yer alır. Zorunlu poliçeler her araç için yasal zorunluluk olduğu gibi kasko tamamen isteğe bağlıdır. İhtiyari mali mesuliyet ise isteğe bağlıdır. Ancak kapsamı itibariyle kasko ile zorunluluk arasındadır. Zorunlu poliçelerin kapsamının genişletilmiş hali olarak da bilinir.

Korhan Berzeg ile ilgili yeni gelişme: Sırtlan saldırısı ihtimali Korhan Berzeg ile ilgili yeni gelişme: Sırtlan saldırısı ihtimali

Online sigorta seçenekleri içinden sağlık alanına göz atabilirsiniz. Bu alanda; tamamlayıcı, özel sağlık seçenekleri olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayıp burada yaşamak isteyenler için yabancı sağlık poliçesi de bulunur. Eğer yurt dışına bir seyahat düşünüyorsanız başta Schengen vizesi olmak üzere çeşitli vize başvuruları için zorunlu olan seyahat sigortasını seçmeniz gerekir.

Tamamlayıcı ise SGK sisteminde kayıtlı olan kişiler için tercih edilebilir. Bu tip bir poliçe ile belirli sayıdaki yatarak ve ayakta tedaviler için özel sağlık kurumlarına bir ücret ödemenize gerek kalmaz. Poliçeler ile oluşabilecek risklerden doğacak maddi giderleri firmalara devredersiniz. Bu şekilde istenmeyen bir durum olduğunda maddi açıdan zorlanmazsınız. Kapsam sadece sağlık için de geçerli değil. Evcil dostunuzu da güvence altına alabilirsiniz.

Üstelik geniş kapsamlı bir seçeneği tercih ettiğinizde yatarak ve ayakta tedavi fırsatını yakalayabilirsiniz. Geniş kapsam içinde olan sorumluluk ile evcil dostunuzun 3. kişilere verebileceği hasarları da teminat altına alabilirsiniz. Evcil hayvan dışında cüzdan ya da telefon poliçesi de tercih edebilirsiniz. Bu şekilde en çok kullandığınız cihazları da güvence altına alabilirsiniz.

Sigorta Seçerken Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir?

Sigorta teklifi almak için öncelikle niteliğini belirlemeniz gerekir. Aracınız için bir zorunlu poliçe ya da kasko istiyorsanız araç özellikleri, sürücü geçmişi gibi konular hakkında doğru bilgiler vermeniz gerekir. Bu tip poliçeler kişiye özel planlanır. Sakat kalma ya da vefat sonrası geride bıraktıklarınız için bir poliçe düşünüyorsanız hayat sigortasını değerlendirebilirsiniz. Bu şekilde vefat sonrası ailenize kendilerini idame edecekleri mali bir birikim bırakabilirsiniz. Ancak bu birikim miktarı tamamen poliçe kapsamında belirlenir. Poliçe primlerini daha farklı seçerseniz vefatınız durumunda ailenize verilecek mali destek de farklı olabilir.

Sigorta fiyatları satın alacağınız poliçenin türüne göre oldukça farklı bir skalada yer alır. Trafik ya da ferdi kaza poliçelerinin fiyatları hasarsızlık ya da tedavi almama gibi durumlara göre değişebilir. Bu nedenle öncelikle neyi ya da kimi güvence altına almak istediğinize karar vermeniz gerekir. Sadece bir firma ile iletişime geçip oradan poliçe almak sizi zarara uğratabilir. Farklı firmalar dönemsel olarak kampanya da çeşitli avantajlar sunar. Bunlardan yararlanabilmek için geniş bir liste oluşturmanız gerekir. Tüm firmaları bir arada görmek ve karşılaştırmak oldukça faydalı olur. Bu nedenle online sigorta teklif almak için Sigortayeri ile iletişime geçebilirsiniz. Sigortayeri size farklı firmalardan bol seçenekli bir liste sunar. Siz de şartlarını beğendiğiniz firmaların poliçelerini kolay bir şekilde satın alabilirsiniz.

Editör: İrem Nur Kaya