Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı Münevver Karabulut'u 18 Kasım 2011'de öldürdüğü gerekçesiyle 24 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 10 Ekim 2014'te kaldığı Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde intihar eden Cem Garipoğlu'nun ölümüne ilişkin karar aldı.

Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu daha önce "fethi kabir" ve "DNA eşleştirmesi" yapılması talebinde  bulunmuştu. Başsavcılık İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan Cem Garipoğlu'nun otopsi işlemi sırasında yapılan işlemlere ait fotoğrafları ve video kayıtlarının hazırlanıp gönderilmesini istedi.

Ensesinden vurdular. Cesedini eşekle taşıyıp gömdüler. Dilara Günana cinayetinde korkunç detaylar Ensesinden vurdular. Cesedini eşekle taşıyıp gömdüler. Dilara Günana cinayetinde korkunç detaylar

Otopsi görüntülerini izleyecek olan bilirkişi heyetinin hazırlayacağı rapora göre Garipoğlu'nun mezarının açılıp açılmayacağı hakkında karar verilecek.

Ne olmuştu?

Bahçeşehir'de bir villada öldürülen Münevver Karabulut'un parçalanmış cesedi, 3 Mart 2009'da Etiler'de bir çöp konteynerinde bulunmuştu.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 Kasım 2011'de Münevver Karabulut'u öldürdüğü gerekçesiyle Cem Garipoğlu'nu 24 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Garipoğlu, 10 Ekim 2014'te kaldığı Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde intihar etmişti. Yapılan otopsinin ardından Garipoğlu toprağa verilirken aileden alınan DNA örnekleri de bu kişiyle uyuşmuştu.

Editör: Nehir Durdağı