Silivri’de, CHP’li Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile MHP adayı Volkan Yılmaz arasındaki başkanlık mücadelesi, Yılmaz lehine sonuçlandı. MHP, CHP’nin kalesini alarak başkanlığı kazandı. 

Seçim gecesi sonuçları takip ederken, bir gözüm üç büyük ildeki sonuçlarda, bir gözümde Silivri’deydi. Neden Silivri? Çünkü Silivri memleketim. Doğup büyüdüğüm yer. Silivri’de ülkücü mücadelenin, yılmaz bir savunucusu aday; “Volkan Yılmaz”. Hayatı vatan millet mücadelesi içinde geçmiş, ülkücü, Türkçü, temsil kabiliyeti yüksek, sporcu ruhlu, eli yüzü düzgün, dürüst ve kul hakkını asla yedirmeyecek idealist bir aday. Ama Silivri adaylığında bir dezavantajı vardı, o da Silivri insanının büyük kısmının göçmen kökenli olması. Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Romanya muhacirleri. Bu sebeple yıllardır, CHP’ye oy veriyorlardı. Niçin? Çünkü hala CHP’yi, Atatürk’ün kurduğu o parti olarak görüyorlar. Ancak o köprünün altından çok suların geçtiğinin, CHP’nin artık PKK uzantısı, HDP’nin yandaşı olduğunun artık Silivri insanı da farkında.

 

CHP’nin kalesi

 

Silivri’de rahmetli Süleyman Demirel döneminde, birkaç dönem AP kökenli adaylarca yönetildi. O zaman rahmetli Şaban Demiray, belediye başkanıydı. Ancak 1980 yılından sonra bu döngü değişti. Silivri’de belediye başkanları hep CHP’den çıktı. Sadece bir dönem AK Partili bir başkan araya girdi. Yani 40 yıllık dönemin, 35 yılı CHP’li başkanlarca idare edilmiş bir ilçe. İşte tedirginlik buradaydı. CHP’yi kalesinde yıkmak zordu. Bu bir ilk olacaktı. Volkan Yılmaz’ın cana yakın tavrı, insanlarla ikili ilişkilerde gösterdiği naiflik yolunu açtı. Bir de iki dönemdir başkanlık yapan Özcan Işıklar’ın, başkanlığı döneminde iyi iz bırakmaması. Bu yüzden, Silivri insanınca çok sevilmemesi sonun başlangıcı oldu. 

 

Seçim gecesi

 

Sandıklar açıldıktan sonra oy akışı başladı. Silivri’den, Çanta köyünden, diğer köylerden, Değirmenköy’den, Gümüşyaka’dan bir telefon akını başladı. Arayanlar yeğenler, komşular, arkadaşlardı. Ceyhun Çobanoğlu, Murat Çırdı Recep Öncü, Ural sönmez… Aktardıkları bilgiler ümitleri yeşertmişti; “Kazanıyoruz ağabey. Köylerde öndeyiz, Silivri’de öndeyiz. İnşallah Volkan Yılmaz’ı o kutlu makama oturtacağız.” Aslında bizim oralarda bir ilk yaşanıyordu. Belirtilen üç köyün tarihinde ilk defa, CHP oyları bir sağ partinin altında kalmıştı. Yani CHP kendi kalesinde, hezimete uğruyordu. Öyle de oldu. CHP’nin kalesi Silivri’de bir volkan patladı, kaleyi çıktı geçti. Dört dörtlük bir başkan makama oturdu. 

 

Silivri'nin iki sorunu

 

Buraya kadar her şey güzel. Silivri genç, dinamik, dürüst bir belediye başkanına kavuştu. Önemli olan bundan sonrası. İcraatları ile yaptıkları ile kalıcı olabilmek. Enerjik bir başkan olan Volkan Yılmaz’ın projeleri hazır. Hepsi masada, hayata geçmek için bekliyor. Ekibi de hazır, Tabii Silivri’nin sorunları da az değil. Burası, İstanbul’un en çok göç alan ilçesi. Trafik ve otopark yoğunluğu çok. Öncelikle ilçenin bir otoparka çok ihtiyacı var. Toplantıların yapılacağı büyük bir meydan. Çünkü Silivri Meydanı artık toplanmayı bırakın, nefes bile alınamaz halde. Özetle dostlar Silivri Belediye Başkanlığı, tarihinde ilk defa MHP’ye geçti. Marmara denizinin inci gerdanlığı gibi duran bu güzel ilçemizin milliyetçi vatansever bir kadronun, en önemlisi de hayatı bu yörede geçmiş, enerjik bir başkanın elinde daha da güzelleşeceğini biliyoruz. Gönlümüz rahat. Volkan kardeşime hayırlı olsun.