Simpsonlar, çeşitli olay ve gelişmeleri tahmin ettiğine dair iddialarla sık sık gündeme geliyor. 1989 yılından bu zamana kadar yayınlanan ABD'li fenomen yapım, Covid-19 dahil olmak üzere bir dizi tüyler ürperten tahminle dünya gündemine oturmayı başardı.

2024'TE AŞIRI SICAKLAR VE EVE KAPANMA

Özellikle geçtiğimiz yaz aylarında yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle The Simpson'sun 2024 kehanetleri arasında aşırı sıcaklardan eve kapanmaların yaşanabileceği öngörülüyor. 

TRUMP YENİDEN BAŞKAN, SONRA İSE KADIN BAŞKAN

Simpsonlar ayrıca bu yıl yapılacak ABD seçimlerine ilişkin de tahminde bulundu. Dizi, Trump'ın bu yılki seçimlerde yeniden başkan seçileceğini tahmin etti. Simpsons'a göre de Trump'tan sonra ise Amerika'nın başkanı bir kadın olacak.

GÜNEŞ FIRTINASI VE ELEKTRONİK CİHAZLARIN ÇÖKÜŞÜ

Dizinin 2024 yılına dair bir öngörüsü se bilimsel olarak nadir gerçekleşen ve yıkıcı sonuçları olabilecek bir güneş fırtınasını işaret ediyor. Uzmanlar, güneş fırtınalarının elektrik altyapıları üzerinde yaratabileceği tahribatın ciddiyetine dikkat çekiyorlar. Bu tür bir doğa olayının modern toplumun teknoloji bağımlılığı göz önünde bulundurulduğunda ne denli ciddi sonuçlar doğurabileceği, dizinin bu kehanetiyle bir kez daha popüler tartışma konuları arasına giriyor.

Editör: İrem Nur Kaya