Dağarcığında kul hakkı olan birisi TÜİK bilgileri yanlış diyor. Diğeri, PKK partili o suçtan cezaevinde olanla serpme kahvaltı muhabbeti yapıp, HDP'ye jest yapıp dostlara resmen katılacaklarını ilan ediyor.

"1. Dünya savaşı bitmedi" diyene hak verecek gelişmeler yaşanırken , sözde muhalefet kesimi ayak oyunu ile 'devlet kimin umrunda' çıkışı yapıyor. FETÖ terör örgütü mensuplarını savunan avukatlar hakkında gelişen durum için 'avukat savunmayıp ne yapacak' diyorlar. Çok doğru, savunma görevi var. 

Mesela; vereceğim örnek farklı olabilir. FETÖ çatı davasında yargılanan imamı savunan avukat, basına müvekkili için 'haysiyet cellatlığı' yapılıyor diyebilir mi? Müvekkili ile vakıf kurmadan bahsedebilir mi?ki o imam 10.5 yıl ceza aldı. Daha da ilginç olanı o avukatı bir siyasi avukatı olarak tuttu. Defalarca dile getirdim olabilir yanılabilirim, 'durum öyle değil' denmedi. Umursamıyorlar mı, nedir bilemedim. 

Legal dönemde yol kesişmesi ayrı, 15 Temmuz sonrası ayrı. Titizlik şart. AAa, ne varmış,olmaz. Bahsi geçen durumun hukuki boyutunu bilmiyorum. Aynı yerden emir almış gibi ' etkin pişmanlıktan faydalanma' noktasına meyletme görüntüsü incelemeye değer. Örgüt çözülmedi, tabanda yardımlaşma görüntüsü mevcut iddiası fazla. Devlet kendini savunmayıp ne yapacak? 

İlginç dönemlerdeyiz. Kıldan ince, kılıçtan keskin Sırat'tan geçerken, the dostların çıkışını siyaseten göremiyor insan. 

İşte bu dönemde, AK Parti'nin İP'i rolüne soyunmuş Babacan-Davutoğlu partileri ile birlikte Cumhur İttifakı içinde olup, güven kazanmış kriptolar iyi tahlil edilmeli.

Demokrasi kınındaki Sevr kılıcını boynumuza uzatanlar çok ciddi. Siyaseten esir alınmış olanlar deşifre edilmeli. İşin ucunda Aziz vatan var.