Türkiye ile Almanya arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 100. yılı sebebiyle  3 günlük resmi ziyaretle Türkiye'ye gelen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, ziyaretinin ilk gününde İstanbul Sirkeci Garı'nda protesto edildi.

İstanbul Valisi Davut Gül tarafından İstanbul Havalimanı'nda karşılanan Steinmeier, daha sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Sirkeci Garı'ndaki 'Gurbette Hasret' sergisini ziyaret etti. Steinmeier ziyaret sırasında Almanya'nın Gazze'de katliamlarını desteklemesini protesto eden bir grup, Hitler, Netanyahu ve Steinmeier'in fotoğraflarını "Yok bir farkınız" yazısıyla protesto etti.

Depremleri önceden bilen adam Prof. Dr. Naci Görür: Bu ilde er geç 7 ve üzeri deprem olacak Depremleri önceden bilen adam Prof. Dr. Naci Görür: Bu ilde er geç 7 ve üzeri deprem olacak

"Soykırım suçlusu katil Almanya" ve "Katil İsrail iş birlikçi Almanya" sloganı atan gruptan bazı göstericiler polisin müdahalesiyle karşılaştı. Daha sonra grubun içinden gözaltına alınan kişiler polis merkezine götürüldü.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Kasım 2023'te İsrail'i ziyaret ederek İsrail'in Gazze'ye saldırılarının "bir var oluş savaşı olduğunu" idda ederek "Hamas'ın bölgede bir savaş başlattığını ve kimsenin İsrail'i kendisini savunma hakkı ve terörle mücadelesinden dolayı kınayamayacağı" şeklinde  açıklamada bulunmuştu.
 

Editör: Nehir Durdağı