Anonim görüntülü sohbet formatı 12 yılı aşkın süredir hayatımızda. Bu süre zarfında,tekrar tekrar hem hızlı büyüme hem de hızlı düşüş dönemleri yaşadı. Şimdilerde koronavirüs salgını sırasında internet kullanıcılarının etkinliği önemli ölçüde arttı. Ve birçok sitedeki kullanıcı sayısı % 100-200 arttı. Örneğin, pandemiden önce Omegle sitesinde genellikle çevrimiçi olarak yaklaşık 13-15 bin kişi varsa, şimdi bu sayı genellikle 30-35 bini aşıyor. Ve bununla da sınırlı değil.

Elbette, çevrimiçi sohbet rulet formatının varlığı sırasında, bu tür yüzlerce yeni platform ortaya çıktı. Yeni arkadaşlıklar edinmeye, arkadaş çevresini genişletmeye ve hatta gelecekteki ruh eşini bulmaya yardımcı olurlar. Ancak görüntülü sohbeti kullanarak olası tüm riskleri bilmeniz gerekir. Çünkü, artan denetim kalitesine rağmen, birçok sitede hala çok sayıda dolandırıcı var. Popüler platformlarda bile. Bu nedenle, kullanmayı planladığınız sitelerin değerlendirmelerini ve referanslarını ayrıntılı olarak incelemek çok önemlidir.

Size birkaç popüler sohbet ruletini incelemenizi öneriyoruz. Ve kolaylık olsun diye sizin için listeyi ücretli ve ücretsiz olarak bölümlere ayırdık.

Yabancılarla sohbet etmek için ücretsiz görüntülü sohbet ruletlerine genel bakış

Ücretsiz sohbet ruletlerinde kural olarak denetimin daha kötü olduğu ve kullanışlı işlevlerin daha az olduğu hemen söylenmelidir. Ve siteler kendini etkin bir şekilde geliştirmiyor. Yine de bir bakmaya değer.

Omegle

Tarihteki ilk sohbet ruleti. Başlangıçta, Omegle yalnızca metin sohbeti biçimindeydi, ancak daha sonra geliştiriciler görüntülü sohbet işlevini de eklediler. Site tamamen ücretsizdir ve kayıt gerektirmez. Ancak, denetleme ve işlevsellik kalitesi, birçok benzeşinden belirgin şekilde düşüktür. Ve Omegle hakkındaki değerlendirmeleri incelerken, aklı başında olmayan kullanıcıların bolluğuyla ilgili şikayetleri fark etmek kolay olacaktır. Yine de Omegle hala çok popüler.

ChatRoulette

Tarihteki ilk görüntülü sohbet ruleti olan ve bu özelliği Omegle'den önce uygulayan ChatRoulette'ti. Bu sayede site bir zamanlar dünyanın her yerinden çok sayıda insanı kendine çekti. Ama çok büyük bir problemi vardı — neredeyse tamamen yetersiz olan denetimi. Sonuç olarak, ilk lansmandan sonraki altı ay veya bir yıl içinde, site İnternet trolleri, teşhirciler, dolandırıcılar vb. ile doldu. Ve hatırı sayılır miktarda kitlesini diğer sitelere kaptırdı. Şimdi, 2020'deki etkin bir iyileştirmenin ardından, ChatRoulette bir rönesans yaşıyor. Ancak site hala eski ihtişamından uzak.

Bazoocam

Bazoocam görüntülü sohbetin ayırt edici bir özelliği ilginç ek işlevlerin bulunmasıdır. Örneğin, birkaç katılımcının aynı anda bağlanabileceği mini oyunlar ve video yayın formatı vardır. Ancak bu yayınların çoğunun oldukça müstehcen olduğunu belirtmekte fayda var. Bu nedenle Bazoocam yalnızca 18 yaşın üzerindeki kişiler tarafından kullanılmalıdır.

OmeTv

Cinsiyet ve coğrafi filtreler içeren çok popüler bir ücretsiz görüntülü sohbet. Ayrıca, OmeTv, metin mesajlarını otomatik olarak çevirmek için kullanışlı bir özelliğe sahiptir. Bu, burada yabancılarla iletişim kurmanın çok daha kolay ve rahat olduğu anlamına geliyor. Denetimle ilgili bazı şikayetler olmasına rağmen, sitenin değerlendirmeleri son derece olumludur. Ancak, görüntülü sohbetin ücretsiz olduğu ve OmeTv için geniş bir moderatör kadrosu bulundurmanın per karlı olmadığı olduğu unutulmamalıdır.

Ücretli arkadaşlık sohbet ruletlerine genel bakış

Görüntülü sohbetinizden en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız, ücretli platformları seçmenizi öneririz. Buradaki fiyatlar genellikle oldukça makuldür ve denetleme ve hizmet kalitesi genellikle çok daha yüksektir. Dikkat etmeniz gereken birkaç popüler ücretli (veya kısmen ücretli) görüntülü sohbetlere bakalım.

ChatRandom

ChatRandom'daki temel işlevlerin ücretsiz olarak sunulduğunu unutmayın. Cinsiyetinizi belirtebilir ve ilgi alanlarınızı ayrı bir alana girebilirsiniz, ardından sistem sizin için uygun partnerleri seçecektir. Ayrıca sohbet odalarında ilgi alanına göre ücretsiz sohbet edebilirsiniz. Ancak kızlarla ayrı bir sohbete ve diğer bazı işlevlere erişim yalnızca premium abonelikle mümkündür. ChatRandom'ın hem ücretsiz sürümünün hem de premium özelliklerin değerlendirmeleri son derece iyi.

Emeraldchat

Bu, anonimlik, gizlilik ve güvenliğe odaklanan nispeten yeni bir anonim görüntülü sohbettir. Emeraldchat'taki temel işlevler de ücretsiz olarak mevcuttur. Ancak, ilgi alanlarını eşleştirme sisteminden, fotoğraf ve medya dosyalarını yüksek hızda göndermeye kadar her şey sitenin kullanıcılar için sağladığı maksimum fırsatları ücretli bir abonelikle elde edebilirsiniz.

Shagle

Shagle kendisini ücretsiz bir görüntülü sohbet olarak adlandırsa da, bu tamamen doğru değil. Evet, temel işlevler ücretsiz olarak mevcuttur. Ancak premium abonelikle olasılıklar çok daha fazladır. Örneğin, tüm reklamlar siteden kaldırılır, cinsiyet ve coğrafi filtreleri kısıtlama olmaksızın kullanabilir, önceki partnerlere geri dönmek için bir düğme sunulur vb. Değerlendirmelerde, kullanıcılar bu işlevselliğin paraya değer olduğunu ve tanışma için çok yararlı olduğunu belirtiyorlar.

CooMeet

CooMeet, birçok kişi tarafından erkekler için en iyi sohbet ruleti olarak kabul edilir. Ve bu doğrudur çünkü coomeet.com/tr/chatroulette erkekleri sadece karşı cinsle buluşturuyor. Dahası, her kız kayıt olurken verilerini onaylar ve bu da sitedeki botlarla savaşmaya yardımcı olur.

Diğer şeylerin yanı sıra, değerlendirmelerde, kullanıcılar sitenin yüksek hızından, hızlı bağlantısından, yavaş bir İnternet bağlantısıyla bile mükemmel bağlantı kalitesinden ve kullanışlı mobil uygulamalarından bahsediyor.

Bu kısa genel bakışımızın, kendiniz için mükemmel görüntülü sohbet ruletine karar vermenize yardımcı olacağını umuyoruz. Kendinizi yalnızca bir siteyle sınırlamamanızı öneririz. Ne kadar çok site kullanırsanız ve ne kadar aktif iletişim kurarsanız, başarılı ve gelecek vaat eden bir tanışma şansınız o kadar yüksek olur. Size internette keyifli buluşmalar dileriz!