BİR yanda Çukurbağ Yarımadası, diğer bir yanda Bucak, öte yanda ise Bayındır koyları ve karşısında ise Yunanistan'ın Meis Adası arasındaki Kaş Antalya ile Muğla arasında bir sahil kenti. 
 
Antik Likya'nın Antiphellos adıyla bilinen yerleşimlerinden birinin üzerinde. Doğal güzellikler, tarihi eserler, antik kentler, dalış turizmi, plajlar, müzeler ve mağaralarıyla ünlü. Anlayacağınız doğa, dalış ve kamp turizmi için biçilmiş kaftan. Konum itibariyle birbirinden güzel manzaraya sahip butik otelleri de unutmamak gerekir.
 
Ayrıca 'Likya Yolu' gibi uzun yürüyüş ya da dalış meraklıları için Kaş, ideal bir adres. Tekneyle ulaşabilen Bayındır Koyu, bir saat mesafedeki Kekova, 'Büyük' ve 'Küçük Çakıl', 'Limanağzı' ya da 'İnceboğaz' yerine, yarım saat daha fazla yolculukla dünyanın en güzel plajları arasında sayılan Kaputaş'a ya da Patara'ya ulaşmak mümkün. 
 
 
Muhteşem plajlar
 
Büyük Çakıl Plajı: Kaş'ın doğusunda 1.5 kilometre mesafede. Turkuaz rengi denizi, şeffaf ve temizliği ile sürekli yüzmek isteyeceğiniz güzel bir yer. Plajda kafe ve restoranlar mevcut. Otopark sorunu yok. Denizin içinde soğuk su kaynağı var. Plajın yapısı çakıllı olmakla birlikte yeşil ve mavinin birleştiği yer konumunda. 
Küçük Çakıl Plajı: Bildiğiniz plaj anlayışında olmayıp, kayaların üzerine oturtulmuş platformların arasından denize giriliyor. Merkeze çok yakın, suyu tertemiz ve yavaş yavaş derinleşmesi bakımından en popüler yerlerinden birisi.
Derya Beach: Küçükçakıl'ın hemen yanında. Çok hareketli, tempolu ve yüksek müzikli alanların olduğu genelde gençlerin tercih ettiği bir yer. 
Asmaaltı Plajı: Merkezdeki limanın yanında ve denize girilebilecek en yakın nokta olduğu gibi gün batımının izleyebileceğiniz konumda.  
Akçagerme Plajı: Çocuklu ailelerin tercih ettiği yer. Denizi sakin, aqua parkı, tenis kortu ve voleybol sahası mevcut. Merkeze yakın, güzel bir koy. 
Liman Ağzı Plajı: Caretta Carettaların ve su canlıların uğrak yeri olan denizi de denizaltı da güzel. Çok sayıda restoran var. 
İnceboğaz Plajı:  Bir yanı açık denize diğer tarafı Bucak Koyu'na bakıyor. Ilık bir suya sahip, turunç ve begonvilli ağaçları geçerek denize ulaşılıyor. 
Hidayetin Koyu: Denizi güzel, çarşaf gibi ve rüzgar almayan bir konumda. Suyu ılık olmakla birlikte yeraltı kaynakları çok olduğundan yüzerken birden bire soğuk suya denk gelirseniz şaşırmayın.
Kaputaş Plajı: Dev kayaların ortasından içeri doğru giren bu yarıktaki plaj muhteşem güzellikte. Doğal sit alanı. Dikkat; plaja 192 merdiven ile iniliyor.  
Seyrek Çakıl Plajı: Kaputaş Plajına komşu ve küçük bir yol kenarı plajı. Tuvalet, duş ya da bir işletme bulunmuyor. Denizi çok güzel. 
 
 
Her yer tarih kokuyor
 
Patara plajı ve Antik Kenti: Kaş'a 30 kilometre batıda, yoğun bir İngiliz yerleşim merkezi konumunda ve bir tarih ve doğa harikası. Türkiye'nin en uzun plajları arasında sayılan, eşsiz güzellikteki kumsalı deniz kaplumbağaları caretta carettaların yumurtalarını bıraktığı plaj koruma altında.  Bir dönem bölgenin başkenti de olan Patara'da Likya ve Roma kalıntıları görülmeye değer. 
Xsanthos Antik Şehri: Patara'ya çok yakın. UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alıyor. Likya uygarlığının en önemli idari merkezi olan ve M.Ö. 2. yüzyılda başkent olarak kullanılan Xanthos Antik Kenti'nde, Likya dönemi dikme mezar taşları ile kaya mezarları günümüze kadar ulaştı. 
Letoon Antik Kenti: Muğla'nın Seydikemer ilçesi Kumluova Mahallesi'nde ve M.Ö. 7. yüzyılda kurulduğu tahmin ediliyor. Likya'nın dini merkezi. Bu kutsal alandaki Leto, Apollon ve Artemis tapınakları tarihi açıdan çok önemli. Artemis ve Apollo'nun annesi Leto'ya adanmış olan en büyük tapınak, batıda bulunan ve Peripteros tarzında yapılmış Leto Tapınağı. Bu tapınak civarında MÖ 4. yüzyıla ait olduğu düşünülen ve Grekçe, Aramice ve Likçe  yazılmış bir kitabe bulunmuş ve hala Fethiye Müzesinde sergileniyor. Doğuda yer alan Dor tarzında yapılmış olan Apollo Tapınağı, Leto Tapınağından daha az korunmuş durumda. Her iki tapınağın ortasında bulunan Artemis Tapınağı en küçük olanı. Bu üç tapınağın güneybatısında bir su kaynağı, doğusunda bir kilise ile büyük bir antik tiyatro var. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor.
Kaleköy-Simena: Kaş ile Finike arasında. Antik Likya Kenti. Karayolu bağlantısı yok, ulaşım denizden. Denizin içindeki Likya Lahiti, binlerce yıllık tarihi zenginliği ve doğal güzellikleri ile görenlerin unutamayacağı bir yer. 
 
Doğa büyülüyor
 
Saklıkent Kanyonu: Antalya ve Muğla il sınırları içinde yer alırken Eşen Çayı'nın bir kolunun kaynağını barındırıyor. Kaş'a 64 kilometre. Yerden kaynayan sular, etraftaki yamaçlardan dökülen çeşitli boylardaki şelaleler çok güzel. Kanyonun iç kısımlarına ilerlemek isterseniz özel giysi ve ayağınıza su içinde rahat edeceğiniz bir ayakkabı türü giymelisiniz. 
Kalkan: Kaş'a uzaklığı 25 kilometre ve güzel bir koyun kıyısına kurulu. Her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Yunanistan'ın Meis isimli adasından gelen tüccarlar tarafından kurulduğuna inanılıyor. Beyaz renkli evleriyle meşhur Kalkan, 1920'li yıllara kadar "Kalamaki" adıyla anılan eski bir Rum balıkçı köyü. O günlerden geriye kalan köyün kilisesi bugün cami olarak kullanılıyor. Merkezde yat limanı yanında yılın dokuz ayında rahatlıkla denize girilebilen Mavi Bayraklı "Kalkan Halk Plajı" var.
Meis Adası: 2.1 kilometre uzaklıktaki Yunan Adası,Yunanistan'ın ana karaya en uzak adalarından biri. Adadaki tek yerleşim yeri olan Kastellorizo, Megisti ya da Meis olarak da anılıyor. Kaş'tan kalkan teknelerle kolayca ulaşmak mümkün. Meis'te yaşayan az sayıda nüfus günlük alışverişlerini Kaş'tan yapıyor. Kaş'a kadar gelip Schengen vizesi olanlar için iyi bir alternatif. Günübirlik tur yeterli.
 
Nasıl gidilir?
 
Otob&uu