EKONOMİ

Sosyal Konut İstanbul'un Neresinde Yapılacak? TOKİ İstanbul Sosyal Konut

Sosyal Konut İstanbul'un neresinde yapılacak? Her yıl 100 bin konut projesi kapsamında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilecek sosyal konutların yapılacağı ilçeler netlik kazanmaya başladı. İşte İstanbul'da yapılacak sosyal konutlar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği dar gelirli aileler için 81 ilde yapılacak "100 Bin Sosyal Konut Projesi"nin başvuruları 15 Aralık-15 Ocak tarihleri arasında alınacak. Projede vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri, söz konusu konutların hangi ilçelerde yapılacağı oldu. İşte TOKİ'nin İstanbul'da yapacağı proje yerleri...

SOSYAL KONUT İSTANBUL'UN NERESİNDE YAPILACAK?

İstanbul'da sosyal konut projelerinin neresinde yapılacağı belli oldu. Yılbaşında başlayıp 1 ila 1.5 yıl arasında bitirelecek proje kapsamında aslan payı İstanbul'un oldu. Türkiye genelinde yapılacak 100 bin konutun 10 bini İstanbul'da olacak. Yaklaşık yüzde 10'luk kısmı İstanbul'un oluşturduğu projede en çok merak edilen ise yerlerin neresi olduğu. Kuraya katılıp ev sahibi olmak isteyenler çoktan sosyal konut istanbul'da hangi ilçede sorusunu araştırmaya başladı bile. Peki İstanbul'un hangi ilçesinde sosyal konut olacak? İşte cevabı.

  • Arnavutköy Hadımköy, 
  • Sancaktepe, 
  • Şile Ağva, 
  • Tuzla Orhanlı 
  • Tuzla Aydınlı

Ankara ve Konya’da 4 bin, Balıkesir, Denizli, İzmir ve Şanlıurfa’da 3 bin 500, Bursa’da 3 bin 200, Kocaeli, Kayseri ve Eskişehir’de 3 bin sosyal konut hayata geçecek. Ankara’da ise Beypazarı, Sincan ve Nallıhan bölgelerinde konut inşa edilecek.

SOSYAL KONUT HANGİ İLÇELERDE YAPILACAK?

SOSYAL KONUT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Peki sosyal konut projesi başvurusu nasıl yapılır? Başvurular, Ziraat Bankası'nın proje ilinde bulunan yetkili şubeleri aracılığıyla kabul edilecek. Başvuru bedeli ise 2+1 daireler için 500 TL, 3+1 daireler için bin TL olacak. Başvurular 4 kategoride kabul edilecek. 1. kategori, Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, 2. kategori, en az yüzde 40 engelli vatandaşlar, 3. kategori, emekli vatandaşlar, 4. kategori ise diğer alıcı adayları.

SOSYAL KONUTTA BAŞVURU PARASI GERİ ALINIYOR MU?

Sosyal konutlar için başvurular bugün başlıyor, 15 Ocak’a kadar sürecek. Ziraat Bankası şubelerinden yapılacak başvuruda 2+1 daire için 500 lira, 3+1 daire için 1000 lira başvuru bedeli yatırılacak.

Kurada konut almaya hak kazanamayan vatandaşlar bu bedeli geri alabilecek.

Dar gelirli vatandaşlar yüzde 10 peşinat, 240 ay vade ve 0.49 faiz oranıyla ev sahibi olabilecek.

2+1 konutların  fiyatları 140 bin ila 180 bin lira arasında, 3+1 konutların fiyatları ise 160 bin lira ile 210 bin lira arasında değişecek.