HER 24 Nisan öncesi olduğu gibi malûm senaryo yine ısıtılıyor. Gelin bu konunun gerçek yönüne bir bakalım: Ermeni konusu Osmanlı sonrasında Türkiye için önemli bir sorun haline geldi. İsyanlar, çeteler, katliamlar ile anılan kadim vaka, son yıllarda iyiden iyiye tartışılır oldu. Ve tartışmalar normal seyrinden çıkıp hak istemelere kadar uzandı. Şunun iyice bilinmesi gerekir ki, Ermeni halkına tarih boyunca zarar veren olayların asıl sorumlusu kilisenin de desteği ile ‘Büyük Ermenistan’ düşü peşinde koşan Ermeniler’in kendileridir. Bu düşü gerçekleştirebilmek amacıyla bazı ülkelerdeki çoğunluk etkenliğinden de güç alarak düzmece gerekçelere, hilelere, cinayetlere başvurmuşlar ve kendilerini kullanan güçlerin oyunlarına alet olmuşlardır. Ermeniler, giderek zayıflayan Osmanlı İmparatorluğu’nu büsbütün çökertmek isteyen Ruslar’ın, İngilizler’in ve Fransızlar’ın maşası oldular.Tarihsel süreç Ermeniler’in bu ülkelerin çıkarları için oyuna geldiklerini, sadece taşeron olarak kullanıldıklarını göstermiştir.

Hangisi doğru?

ERMENİLER,1915 olaylarında önceleri 3 milyon Ermeni’nin öldüğünü ileri sürdüler. Bu sayı daha sonra 2,5 milyona, arkasından 2 milyona indirildi ve sonunda 1,5 milyonda karar kılındı. Sadece bu rakam tutarsızlığı, Ermeni savının ne kadar dayanaksız ve keyfi olduğunu gösterir. Oysa, 1914 yılında Venedik’te bizzat Ermeniler tarafından bastırılan bir harita ve eki tabloda, Osmanlı İmparatorluğu’ndaki Ermeni nüfusu, 1 milyon 200.bini Osmanlı Asyası’nda olmak üzere, toplam 1. milyon 400 bin olarak gösterilmiştir. 1914 yılında Van’da Fransız Konsolosu olan M. Zarceski, hükümetine 1914’teki tüm Osmanlı İmparatorluğu’ndaki Ermeni nüfusunun 1 milyon 15 bin 800 olduğunu bildirmiştir.

Osmanlı yönetimi tarafından o zaman saptanan Ermeni nüfusu 1 milyon 300 bindir. Nitekim her 100 bin kişiye 1 milletvekili esasina göre yapılan seçimlerde Osmanlı Meclisi’ne 13 Ermeni kökenli milletvekili seçilmiştir. İngiliz kaynakları da Osmanlı rakamlarına uymaktadır. Amerikan kaynakları ise 1914’te Türkiye’nin doğusunda yerleşik Ermeni nüfusunu 850 bin dolayında göstermektedir.1919’da İstanbul’da bulunan İngiliz Yüksek Komiseri Amiral Calthorpe, Lord Curzon’a gönderdiği raporunda (24 Mayıs 1919),1919’da Osmanlı İmparatorluğu’nun doğu ve güneydoğusundaki Ermeni nüfusunun 913 bin 875 olduğunu belirtmiştir. Osmanlı Dahiliye Nezareti belgelerine göre de ülkenin güney bölgelerine göç ettirilen Ermeniler’in sayısı 703 bindir.

Kim ölü, kim diri?

GÖRÜLÜYOR ki, gerek Ermeniler’in kendi, gerek kendilerinin güvenebilecekleri Batılı kaynakların verdikleri rakamlara göre 1.5 milyon Ermeni’nin kıyıma uğradığı savı hiçbir şekilde olası değildir.1.5 milyon Ermeni’nin öldürüldüğü yolundaki Ermeni savı kabul edildiği takdirde tüm Imparatorluk topraklarında yaşayan Ermeniler’den daha fazla Ermeni öldürülmüş oluyor. Kaldi ki bu iddianın benimsenmesi halinde bugün ABD ve Fransa’da yaşayan Ermeni diasporasından da söz etmek herhalde mümkün olamazdı. Devlete bağlı, milletle anlaşmış ve kaynaşmış olduklarından dolayı Ermeniler ‘Millet-i Sadıka’ olarak kabul edilmişlerdir. Osmanlı tarihi Ermeniler’den 22 bakan, 33 milletvekili, 29 paşa,7 büyükelçi, 11 başkonsolos, 11 üniversite öğretim üyesi ve 41 üst düzey yönetici memur kaydetmektedir.

Neye üzülüyor ve şaşırıyorum biliyor musunuz? Gittiği her ülkeye yayılma konusunda son derece usta; dönerci, kahveci, meyhane, market, manav, kebapçı, baklavacı açabilen, başarı ile işini yürüten, gittiği her yerde zamanla oradaki halkı da kendine benzeten necip milletim, şu lobi kurma konusunda başarılı olamadı.