Beşiktaş, milli maç arasından sonra lige ağır bir yenilgiyle döndü.

Siyah beyazlı takım inanılmaz hatalarıyla yediği 3 gole 2 golle karşılık verebilince, Başakşehir sahadan 3-2 galip ayrıldı.

İlk yarıda siyah beyazlı takım etkili atak geliştiremezken, Başakşehir hiç beklemediği anda öne geçti. 

40.dakikada gelişen Başakşehir atağında Visca, sol kanatta topla buluştu ve ceza sahasına yakım bir bölgeden vuruşunu yaptı. Mert üzerine gelen topu elinden sektirince, Okaka fırsatı kaçırmadı: 1-0

Beşiktaş ikinci yarıya 3 oyuncu değişikliğiyle başladı. Larin, Necip ve Alex Teixeira oyuna girerken Oğuzhan, Atiba ve Güven oyundan çıkan isimler oldu.

53.dakikada gelişen Başakşehir atağında savunma arkasına atılan pasta topla buluşan Chadli Mett ile karşı karşıya kaldı, Chadli'nin vuruşunu Mert kornere çeldi.

59.dakikada Başakşehir kaleci Volkan topla buluştu ama Batshuayi'nin baskısıyla topu çıkarmak isterken Alex Teixeira'nın önüne bıraktı.  Alex Teixeria, ceza alanı dışında olmasına rağmen plase ile topu ağlara yolladı: 1-1.

Beşiktaş golü bulmasının ardından Başakşehir yarı alanında daha fazla topla buluşmaya başladı.

75. dakikada Michy Batshuayi'nin sol çaprazdan sağ köşeye ayak içi şutunu Volkan Babacan kornere çeldi.

77. dakikada Başakşehir çok etkili geldi. Ceza yayının üzerinde topa vuran Tolga'nın şutunu Mert güçlükle kornere çeldi.

82.dakikada kendi alanından hızlı çıkan Başakşehir'de Welinton topu kaçırınca, Gulbrandsen sağ kanatta buluştu. Savunmada büyük açık veren Siyah-Beyazlılar'ın kalesine Başakşehir 3 futbolcu ile geldi. Gulbrandsen'in ceza sahasına yerden ortasında Okaka skoru 2-1 yaptı.

85.dakikada yine kontratağa çıkan Başakşehir'de Welinton yine topu kaçırınca bu kez ikinci golün asistini yapan Gulbradsen'den ağları havalandırdı ve skor 3-1 oldu.

90.dakikada Ghezzal ile savunma arasınd yaşanan pozisyon sonrası karşılaşmanın hakemi VAR kararı sonrası penaltı kararı verdi ve Batshuayi penaltıyı gol çevirdi: 3-2.

Maç bu sonuçla tamamlandı.

Editör: Haber Merkezi