Galatasaray, zorlu Fransa deplasmanında puanı kaptı.

Sarı kırmızılı takım tribün olayları nedeniyle ilk yarıda 7 dakika duran maçta Fransa'da Marsilya ile berabere kaldı ve UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda zirverdeki yerini korudu. Temsilcimiz gruptaki ilk maçında Lazio'yu 1-0 yenmişti.

9. dakikada Marsilya ilk atağını yaptı. Cengiz uzaklardan serbest vuruşu kullandı, Taylan Antalyalı ters bir vuruşla topu kendi kalesine doğru gönderdi ancak top üst direkten kornere gitti.

18. dakikada sağ kanattan Morutan'ın kullandığı serbest vuruşta arka direkteki Kerem Aktürkoğlu topu altıpas üzerine indirdi. Ancak Marsilya savunması topu uzaklaştırdı, ceza yayı üzerinde van Aanholt topa gelişine vurdu ancak çerçeveyi bulamadı.

21. dakikada Boey sağ kanattan topu içeri çevirmek istedi ancak Marsilya savunmasını geçemedi. Bu sırada Galatasaraylı futbolcular maçın hakemi Pawel Raczkowski'ye penaltı itirazında bulundu ancak oyun devam etti.

34. dakikada Kerem'in pasında uzaklardan ancak kaleyi cepheden gören bir noktadan şansını deneyen Cicaldau'nun şutu yandan auta gitti.

35. dakikada Marsilya atağında Cengiz Ünder uzaklardan çok şık bir vuruş yaptı, Fernando Muslera parmaklarının ucuyla topu kornere attı.

38. dakikada Galatasaray tribünlerinden bir meşale sahaya atıldı ve oyun durdu. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de taraftarların bulunduğu alana doğru giderek, Sarı-Kırmızılılar'ı sakinleştirmeye çalıştı.

Oyun 7 dakika durduktan sonra tekrar başladı, ilk yarı golsüz tamamlandı.

49. dakikada Cengiz'in pasında topla buluşan Dieng'in ceza alanına girerken vurduğu şutu Muslera rahat bir şekilde kontrol etti.

51. dakikada Cengiz, Aanholt'un arkasına sarktı ceza sahası içindeki Dieng'i gördü. Muslera'yı geçen topta Dieng istediği vuruşu yapamadı. Bu Marsilya'nın maçın başından bu yana yakaladığı en net pozisyondu.

54. dakikada Boey hava topu mücadelesinde Peres'e yaptığı hareket sonrasında sarı kart gördü.

60. dakikada Payet'in kornerinde arka taraftaki Saliba kafayı vurdu, top üst direkten oyun alanına döndü.

71. dakikada Payet sol kenar çizgisinden içeri çevirdi, Cengiz çok sert vurdu, Muslera'yı geçen topu çizgide Aanholt çıkardı.

75. dakikada Aanholt, Goundouzi'ye yaptığı hareket sonrasında maçın hakemi penaltı kararı verdi. VAR uyarısı sonrasında pozisyonu izlemeye giden Polonyalı hakem penaltı kararını iptal etti.

Karşılaşma golsüz bitti.