2026 FIFA Dünya Kupası final maçını yönetecek hakem belli oldu. FIFA'nın açıklamasına göre Arjantin ile İspanya'yı karşı karşıya getirecek dev finalde Sloven hakem Slavko Vincic düdük çalacak.
Final maçının hakemi açıklandı
19 Temmuz Pazar günü New York New Jersey Stadyumu'nda oynanacak Arjantin - İspanya finalini 46 yaşındaki Slavko Vincic yönetecek. FIFA'nın görevlendirmesiyle Vincic, kariyerinin en önemli maçlarından birine çıkacak.
Sloven futbolu adına tarihi görev
Slavko Vincic, Dünya Kupası finalini yöneten ilk Sloven hakem unvanını elde edecek. Deneyimli hakem ayrıca turnuva tarihinde final yöneten 23. hakem olarak da kayıtlara geçecek.
Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı isim
Vincic, Türkiye'de özellikle 2024-2025 sezonunda oynanan Galatasaray - Fenerbahçe derbisindeki performansıyla futbolseverlerin hafızasında yer edinmişti. Bu kez ise Dünya Kupası'nın en büyük maçında görev alacak.
"İlk duyduğumda şok oldum"
Görevlendirildiğini FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina'dan öğrendiğini belirten Slavko Vincic, ilk anda büyük şaşkınlık yaşadığını söyledi. Deneyimli hakem, Dünya Kupası finali yönetmenin her hakemin hayali olduğunu ifade ederek bu görevin kendisi ve ekibi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.
