Fenerbahçe, Trabzonspor'un yenildiği haftada 12 puanlık farkı 9'a indirme fırsıtanı kullanamadı.

Gaziantep, güçlü rakibini defansının da hatalarıyla yenerken, önemli bir galibiyete imza attı.

8. dakikada inanılmaz bir golle Gaziantep öne geçti. Luiz Gustavo’nun hatalı pasında topla buluşan Joao Figueiredo, kaleci Berke Özer’in önde olduğunu gördü ve orta yuvarlağın sağından kaleye de 43 metre mesafeden bekletmeden şutunu çekerek müthiş bir gole imza attı. Bu gol şu ana kadar Süper Lig’de en uzun mesafeden atılan gol olarak kayıtlara geçti.

30. dakikada Fenerbahçe beraberliği sağladı. Bright Osayi-Samuel, sol çaprazdan ceza alanı içine hareketlenen Mesut Özil’i  gördü. Mesut Özil, sol ayağıyla yaptığı güzel vuruşla topu kaleci Günay Güvenç’in üzerinden ağlara gönderdi: 1-1.

53. dakikadae Ferdi Kadıoğlu’nun Joao Figueiredo’ya ceza alanı içinde yaptığı müdahale sonrasında hakem Atilla Karaoğlan penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Maxim, topu kaleci Berke Özer’in solundan filelerle buluşturdu.

67. dakikada Fenerbahçe, bir kez daha eşitliği sağladı. Sağ kanattan Ferdi Kadıoğlu’nun pasında Mergim Berisha’nın ceza alanı içinden vuruşunda top savunmadan geri döndü. Ceza yayına açılan topa Miha Zajc, nefis bir vuruş yaptı ve ağları havalandırdı: 2-2.

73. dakikada Muhammet Demir’in pasıyla topla buluşan Furkan Soyalp, ceza alanı içine hareketlenen Joao Figueiredo’yu çok iyi gördü. Joao Figueiredo, sağ ayağının içiyle vuruşunu yaptı ve topu kaleci Berke Özer’in solundan ağlara yolladı: 3-2.

Maç bu sonuçla tamamlandı.

Editör: Haber Merkezi