6 saniye kuralı nedir? Dün enfes bir çekişmeye sahne olan ve tarafların 1 puanla yetindiği maçın ardından 6 saniye kuralı tartışılmaya başlandı. Hakem Alper Ulusoy, Galatasaray kalecisi Okan Kocuk'un topu 6 saniyeden fazla elinde tutması nedeniyle çift vermiş ve pozisyon devamında Gaziantep penaltı kazanarak 3-3'lük skoru yakalamıştı. Hakem Ulusoy'un bu kararından sonra futbolseverler 6 saniye kuralı nedir gibi soruları araştırıyor. İşte 6 saniye kuralının tüm detayları

6 saniye kuralı nedir?

Koronavirüs nedeniyle liglere ara verilmesinin ardından çıktığı 2 maçta da istediği sonuçları alamayan Galatasaray, şampyonluk yarışına havlu atmış gibi görünse de esas tartışma konusu ilginç kararlarıyla hakem Alper Ulusoy oldu. Sarı Kırmızılıların kalecisi Okan Kocuk topu elinde 6 saniyeden fazla tutunca hakem de endirekt serbest vuruş verdi akabinde Gaziantep'in beraberlik golü geldi. Yaşanan bu ilginç olayın ardından futbolseverler 6 saniye kuralının tam olarak nasıl uygulandığını merak ediyor.
 Dünden beri birçok hakem yorumcusu ve gazeteci ilgili konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Genel kanaat ise Hakem Ulusoy'un kararının kurallar içerisinde olduğu ancak 6 saniye kuralının sıkça uygulanmadı üzerinde oldu. Ulusoy'un bu hareketi tölere edebileceği söylendi. Peki nedir bu 6 saniye kuralı?

6 saniye kuralı detaylı

FIFA'nın 22 yıldan beri uyguladığı futbol kuralına göre bir kaleci, topu eline aldıktan sonra 6 saniye sonra oyuna sokması gerekiyor. 

Bu zamanın aşılması durumunda maçın hakemi karşı takım lehine endirekt serbest vuruşa hükmediyor. 

TFF'de yer alan 'Oyun kuralları 2019-20, Kural 12, Faul ve Fena Hareketler' bölümüne göre ise;

Kaleci kendi ceza sahası içerisindeyken aşağıdaki ihlallerden birini yaparsa bir endirekt serbest vuruş kararı veriliyor