Beşiktaş, ligdeki galibiyet serisine Gaziantep FK karşısında da devam etti. Rakibini yenen Kartal, ligde 60 puana ulaşarak liderliğe çıktı. Siyah beyazlı takım ligdeki üst üste 5. maçını da kazanmış oldu. 

Karşılaşma boyunca üstün oynayan Beşiktaş, 15. dakikada öne geçti. Bu dakikada Ghezzal'ın nefis pasıyla buluşan Aboubakar, kaleci Günay'ı da geçerek topu filelere yolladı: 1-0.

32.dakikada sağ kanattan Ghezzal'ın ortasına Rosier vurdu, şutunda top kaleci Günay'da kaldı

İlk yarıyı Beşiktaş 1-0 önde tamamladı

Beşiktaş ikinci yarıda da üstünlüğünü sürdürdü. Gaziantep ise ani ataklarla beraberlik golü aradı. 

52.dakikada ceza sahası içinde oluşan karambolde son dokunan Jefferson oldu ancak kaleci Ersin topu kontrol etmeyi başardı.

73.dakikada Larin'in ara pasında topla buluşan Aboubakar plase bir vuruşla durumu 2-0 yaptı.

76.dakikada Aboubakar'ın pasıyla hareketlenen Ghezzal, kaleci Günay'dan topu kurtardı ancak devamında vuruş imkanı bulamadı ve net bir fırsatı değerlendiremedi.

89.dakikadaki Gaziantep atağında Dicko kaleci Ersin'i geçti ve yerde kaldı hakem penaltı kararı verdi. Atışı 90. dakikada kullanan Dicko farkı bire indirdi.

90+3.dakikada Andre'nin şutu direkten geri gelince maç 2-1 bitti.

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Mete Kalkavan, Kemal Yılmaz, Samet Çiçek

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Vida, Rıdvan Yılmaz, Josef de Souza, Atiba, Ghezzal (Dk. 81 Mensah), Ljajic (Dk. 69 Gökhan Töre), Larin (Dk. 86 Nkoudou), Aboubakar

Gaziantep: Günay Güvenç, Olkowski, Djilobodji, Tosca, Miranda (Dk. 78 Ribeiro de Souza), Güray Vural (Dk. 39 Junior Morais), Vetrih, Rashid (Dk. 68 Andre Sousa), Maxim (Dk. 78 Bilal Başacıkoğlu), Dicko, Kenan Özer (Dk. 68 Enver Cenk Şahin)

Goller: Dk. 15 ve 72 Aboubakar (Beşiktaş), Dk. 90 Dicko (Penaltıdan) (Gaziantep)

Sarı kartlar: Dk. 45+3 Vetrih (Gaziantep), Dk. 67 Welinton (Beşiktaş)

Editör: Haber Merkezi