Eski hakem ve yorumcu Ahmet Çakar, Alanyaspor-Fenerbahçe maçında kural hatası olduğunu ileri sürdü.

Ahmet Çakar, Sabah gazetesindeki yazısında şu ifadeleri kullandı:

- Maçta bir kural hatası var. FIFA oyun kuralları der ki, tabii ki kabaca söylüyorum, 'ofsayttaki bir oyuncu topa doğru hareketlendiğinde topa dokunmadan önce bir faulle karşılaşırsa onun ofsaytta olması söz konusu olmaz, pozisyon faulle cezalandırılır'. Dün gece aynısı oldu. Valencia, Tzavellas'ın önünde, ofsayt pozisyonunda top oraya doğru atılıyor, Valencia topa hareketleniyor, Tzavellas arkadan penaltıyı yapıyor. Ve Yaşar Kemal Uğurlu da haklı olarak penaltıyı veriyor. Ama o da ne! VAR müdahalesiyle penaltı iptal olup ofsayt veriliyor.

- Eski yıllarda böyleydi ama bundan birkaç yıl önce kural değiştirildi. Yukarıda da belirttiğim gibi, ofsaytta bile olsan topa dokunmadığın sürece bir penaltıya maruz kalırsan ofsayt söz konusu olmaz, penaltı verilir.

- Dün gece hakemler şaşırdı, beceremediler. Lig bitiyor artık, bırakın fahiş hataları, tuhaf kural hatalarına da imza atmaya başladılar. Kim ne derse desin, dün gece yapılan bir hakem hatası değildir. Hakem bir eli görmez veya penaltıyı yanlış değerlendirir, bunlar kabulümüzdür, hatadır ama hakem hatasıdır. Dün gece yaşanan ise tartışmasız kitapta yazdığının tam tersine verilmiş bir kural hatasıdır.

- Peki şimdi ne olacak? İşi boğuntuya getirecekler, kem küm edecekler, Serdar Tatlı suyun altına yatıp konuşmayacak, iş boğuntuya gelecek.

Editör: Haber Merkezi