Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, divan kurulunun olağan toplantısında bir konuşma yaparken, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan maçlara genç hakemlerin atanmasını istediğini belirterek, "Kendilerine de söyledim. Artık yaşlı hakem, algı yaratan hakem istemiyoruz. Hata yapacaksa genç olanlar yapsın. VAR konusunda da şeffaflık talep ediyoruz" dedi.

Göztepe maçında kural hatası yapıldığını tekrarlayan Çebi, konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. Çebi, "Tahkim Kurulu'nun hakkımızı iade edeceğine inanıyoruz. Eğer itirazımızı kabul etmezlerse hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Bu olay sadece Tahkim'le bitmiyor" ifadelerini kullandı.

Eski başkan Fikret Orman'ın dönemiyle ilgili olarak denetleme kurulunun çalışmalara başladığını, her şeyin zamanla ortaya çıkacağını belirten Çebi, Şenol Güneş'in de küstürüldüğünü ileri sürdü. Çebi, "Şenol Güneş teknik direktörlüğünde şampiyonluğu kaybettiğimiz zaman Fikret Orman ve yönetimi tarafından Şenol Güneş'in hedef haline getirildiğini ve hocanın küstürüldüğünü zaten biliyoruz. Koyacağınız göğsün içinde vicdan olacak. Ben göğsümü değil, vücudumu koydum."

Çebi, Fikret Orman'la ilgili şunları söyledi:

“Ben gelmişim para verecekmişim, Ali Koç vermiş. Ali Koç rakip takımın başkanı, ne işin var onunla? Ben Ali Koç değilim, ezmeye mi çalışıyorsun. Ali Koç başkanken sen de başkandın. Sen verdin mi? Millet harcayacak ben vereceğim öyle mi? Yaptık bir halt de sus.  Ben, hiçbir yerden kaçmadım, Fikret Orman gibi kaçmadım. Kendisi burayı yüzüstü bırakıp gitmiştir.Ben Futbol A.Ş’den hakkım olan paramı aldım, çalmadım! Sen de paranı koydun, 1 sene sonra aldın. Ben 6 sene sonra aldım. Biraz adaletli, vicdanlı ol. Duracağın yeri iyi bil! Hep birlikte sarılalım, seni de kucaklayalım. Bana bir mesaj gönderdi evet. ‘Abi hayırlı olsun, emrindeyim’ dedi. Bir-iki gün evvel akrabalarımı arayıp bu adama oy vermeyin diyorsun. Ben senin samimiyetine nasıl inanayım? Ben de cevap vermedim.Ben ve yöneticilerim Abdullah Avcı’yı ne zaman eleştirdik. Ama ben, Fikret Orman yönetimi tarafından Şenol Güneş’in hedef haline getirildiğini ve hocanın küstürüldüğünü biliyorum.Şu anda Beşiktaş’ın tek bir çıkış yolu var; Bağış kampanyası! Herkesten destek bekliyoruz, 1 lira da değerli, 10 bin lira da değerli."

Editör: Haber Merkezi