Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, sponsorluk anlaşması için düzenlenen törende açıklamalarda bulundu.

Çebi, şu ifadeleri kullandı:

“Ben hocama çok güvendiğimi defalarca söyledim. Güvenmeye de devam ediyorum. Kendisinde birçok artı gördüğüm bir hocamız. Ancak daha önce de ifade ettiğim gibi, bu seneki şampiyonluğu Valerien Ismael ile kazanmaktan başka bir plan içerisinde değilim. Hocamızla devam etmeyi, bu sene onunla şampiyonluğu kazanmayı ve kupayı onunla kaldırmayı planladım. Ve o plan içerisinde devam ediyorum. Fikrimde bir değişiklik yok, olmasını gerektirecek bir durum da söz konusu değil.

Ben sizin bu soruları niye sorduğunuzu anlayabiliyorum. Son zamanlarda bir algı operasyonu yönetiliyor. Buradan sadece Beşiktaş taraftarına seslenmek istiyorum. Valerien Ismael’in eleştirildiği ve içine düşürülmeye çalışıldığı bir durum söz konusu. Ben bunun ne olduğunu anlatmaya çalışayım. İşin içinde iki grup var. Biri sosyal medya, diğeri yazılı ve görsel medya. Sosyal medyayla ilgili eleştirilerin arkasında tamamıyla Beşiktaş’taki başkan ve yönetim kuruluna karşı düzenlenmiş, tezgahlanmaya çalışılan bir komplo var. O da takımın başarısız olması, hocanın down edilmesi, aşağı çekilmesi.

Hocayla sanki futbolcular arasında problem varmış gibi algılar yaratılarak algılar içerisinde olanlar var. Sosyal medyada yapanların birçoğunun bu işi muhalefet olduğunu iddia eden kişiler tarafından özellikle maddiyat karşılığı yürütüldüğünü iyi biliyorum. Bunu defalarca söyledim ve söylemeye devam edeceğim, kimse beni durduramaz.

“3 ay önce burada seçim yapıldı. Herkese “Gelin aday olun” dedim. Üç ay önce seçime girmeyenler, fellik fellik ‘takım başarısız olsun, Ahmet Nur Çebi gitsin ve biz de buraya oturalım’ niyetindeler. Beşiktaş Kulübü’nü biz çok iyi toparladık. Biz bunu Beşiktaş için yaptık. İnsanların iştahının kabardığını görüyorum ama bunu neden 3 ay önce yapmadıklarını anlayamıyorum. Seçim zamanı geldiğinde herkes aday olabilir ve olmaları da gerekir. Seçim bittikten 3 ay sonra Beşiktaş takımının hocasıyla zor duruma düşürülerek, yönetimin istifasını bekleyenler boşuna bekleyecekler. Seçim zamanı belli. Üç yıl bekleyecekler, hocayla da sözleşme süresinde devam edeceğiz.

Bir de yazılı ve görsel medya var. Oradaki eleştirileri anlamakta güçlük çekiyorum. Eleştiriyse kabul ediyorum yalnız konu eleştiri değil. Birçoğunda aşağı çekme var. Şurada hata yaptı, burada hata yaptıyı bırakıyor, cümlenin her satırında hocayı değersizleştirmeye çalışan bir kesim medya var. Beşiktaş’ın bu sene en iyi takım olduğunu herkes biliyor. Bu takımı başarılardan uzaklaştırmanın tek yolu da Beşiktaş takımını içeriden ve dışarıdan karıştırmaktır. Amaçlarına ulaşamayacaklardır.

Taraftarıma sesleniyorum, bu komploları hazırlayanların oyunlarına gelmeyin. Biz nasıl taraftarımıza sahip çıkmaya çalışıyorsak, taraftarımız da hocasına ve oyuncusuna sahip çıkmasını rica ediyorum. Bize ve hocaya güvensinler. Şu anda hocayı eleştirecekleri herhangi bir durum olmamasına rağmen, sabahtan akşama kadar yazılanların ne kadar art niyetli olduğunu ve kimler tarafından yazıldığını taraftarın görmesini istiyorum.

Hocayla futbolcular arasındaki mutluluğu en iyi bilenlerden biriyim. Hocasıyla ilgili eleştiri yapan bir tane eleştiri yapan futbolcu olmadığı gibi, hocasını takdir eden, beğenen, değerlendiren bir takım var.”
 

Editör: Haber Merkezi