Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, hem Trabzonspor, hem de Alanyaspor maçlarından sonra aralarında Maliye ve Hazina Bakanı Berat Albayrak'ın da bulunduğu Trabzonlu bazı bakanların Trabzonspor'a destek verdiğini belirterek eleştirilerde bulunmuştu.

Sarı lacivertli camianın önde gelen isimlerinden, Fenerbahçe'nin eski futbolcusu ve NTV yorumcusu Rıdvan Dilmen, bakan Albayrak'ın Koç'un da bir ricasını 20 dakikada hallettiğini söyledi.

Dilmen, NTV'de çıktığı programda şöyle konuştu:

"Burada en tehlikeli cümle şu: Şu anda gerçekçi konuşmak gerekirse, ülke ve taraftarlar devlete karşı, bir kıpırdanmalar var. Ama nasıl dostluktan bahsediyorsanız, Mustafa Cengiz olarak, direkt diyor ki, Fenerbahçe'nin bakanlara filan böyle davranması diye, mesaj mı veriyorsun. Yarın siz haksızlığa uğrarsanız, kendinize göre, ne yapacaksınız. Bir öncülük yapmak üzereyken, bu kez Fenerbahçe'yi 18 kulübün dışında devletle problemli hale getiriyor. Ali Bey de dalga geçer gibi konuşmamalı, ne konuştu bilmiyorum da. Bu kulüpler kalıcı, sizler ve bizler gidiciyiz. Fenerbahçe haksız bir sezon geçiriyor, bunu yorumcu ve Fenerbahçeli olarak görüyorum. Ulaştırma Bakanı’na sitem ettim, yapmamalıydım. Bazı insanlar, ‘Nasılsa bizim patronlar bunları sevmiyor’ deyip gazı bir açıyor… İşte kraldan çok kralcı bunlar. Berat Bey konusunu anlayamadım. Kraldan çok kralcılık çok tehlikeli. 15 Temmuz'da Ali Koç, Berat Bey'den ricada bulundu, bir saat sonra halletti. UEFA'ya gönderilmesi gereken yazı vardı. Daha 20 gün önce yine yardım etti. Bunlar önemli konular, her şey açıklanmaz."