Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Futbol Federasyonu'nu yerden yere vurdu. Koç, ülke futbolunda adil rekabet ortamının sağlanamadığını belirterek, "Biz adalete vurgu yaptıkça bilhassa Fenerbahçe özelindeki tutum, davranış ve kararlar her geçen gün daha da kötüye gitti.

Geldiğimiz noktada, ilgililerin kendilerini sorgulamadığı, bu çarpık duruma çeşitli bahanelerle sahip çıktığı, sorunlara çözüm üretmediği ve bir pozisyon almadığı takdirde sistemin kangren olması kaçınılmazdır" dedi.

BUNUN SEBEBİ NEDİR?

Kesinlikle ayrıcalık talep etmediklerini vurgulayan Koç, "Futbol Federasyonu kararlarından başlayarak hakem atamalarında, hakem kararlarında ve VAR uygulamalarında standartların yakalanamaması karmaşaya sebep olmaktadır. Sezon başından itibaren kazandığımız maçların hakemlerinin bir sonraki hafta görev alamaması, puan kaybettiğimiz maçların hakemlerinin ise bir sonraki hafta görev alıyor olması gerçeği kesinlikle tesadüfle açıklanamayacağına göre bunun sebebi nedir?" yorumunu yaptı.

ÇİFTE STANDART VAR

Ali Koç, şöyle devam etti:

"Malatyaspor maçında kazandığımız penaltıda, rakibimizin kalecisi önde olmasına rağmen penaltı tekrar edilmez, pozisyon incelenmezken; Göztepe maçında rakibimiz penaltı atışını kaçırdığı ve akabinde gerçekleşen atağımızın takımımızın golüyle sonuçlandığı durumda VAR’a gidilerek golümüz iptal edilmiş, penaltı tekrarlanmıştır. Başlı başına bu durum tüm kamuoyunun da kabul ettiği gibi, vurguladığımız çifte standartı gözler önüne sermektedir. Ancak bu iptal kararını veren gözler, kalecinin ihlalini görmekte başarılı oldukları kadar penaltıyı kullanan futbolcunun penaltı atış prensiplerine aykırı olarak hareketini keserek duraklama sonrası vuruşunu gerçekleştirdiğini görmezden gelmiştir. Hâlbuki bu kadar hassas inceleme imkanı bulunduğunda, bu detay tespit edilmiş olsa, süreçteki ilk ihlal olan bu hareket nedeniyle, penaltının tekrar edilmemesi sonucuna ulaşılmalıydı. Yani yaşanan çifte standart müteakip iki haftada iki penaltı atışında farklı uygulamalar yapılmasından da öte, aynı atış sırasındaki ihlaller bakımından dahi göze çarpmaktadır. Aynı maçta takımımızın 2. golünde yaşananlar ise skandala davetiye çıkaracak niteliktedir. Zira ekranları başında maçı takip eden futbolseverlerin ve spor yorumcularının dahi ilk bakışta ve kolaylıkla ofsayt olmadığını gördüğü pozisyonda, VAR’ın tam 4 dakika 17 saniye boyunca pozisyonu incelemesine mantıklı bir açıklama bulamıyoruz.  VAR sisteminin, pozisyon Fenerbahçe’nin lehine iken başka, Fenerbahçe’nin aleyhine olduğunda ise bambaşka şekilde kullanılmaktadır. Hakem atamaları, kararları, VAR uygulamaları toplamında büyük resimde görünen; Türk futbolunda adil rekabet ortamına zarar verecek, çelişkili ve kararların uygulandığı gerçeğidir.Fenerbahçe için kurallar sanki farklı uygulanmakta, verilen kararlarda hiçbir objektif kıstas aranmamaktadır. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak maksadını tahmin etmekte zorlanmadığımız bu gelişmeler bizleri hedefimizden saptırmayacaktır." 

Editör: Haber Merkezi