Fenerbahçe’de yeni sezon hazırlıkları kapsamında transfer çalışmaları hız kazandı. Sarı-lacivertli kulüp, Başkan Ali Koç’un Portekiz kampında teknik direktör Jose Mourinho ile kritik bir transfer toplantısı gerçekleştirdiğini duyurdu. Görüşmeye Futbol Direktörü Devin Özek ve Futbol Koordinatörü Berke Çelebi de katıldı.
Kulüpten yapılan açıklamada, “Başkanımız Ali Y. Koç, Teknik Direktörümüz José Mourinho, Futbol Direktörümüz Devin Özek ve Futbol Koordinatörümüz Berke Çelebi transfer süreçlerine ilişkin değerlendirme toplantısı kapsamında Portekiz'de bir araya geldi.” ifadelerine yer verildi.
Görüşmenin Odağında İki Yıldız Var
Basına yansıyan bilgilere göre toplantının ana gündem maddesi, Paris Saint-Germain’in iki yıldız oyuncusu Milan Skriniar ve Marco Asensio oldu. Fenerbahçe’nin, her iki oyuncuyla da prensipte anlaşmaya vardığı ancak PSG ile süren görüşmeleri tamamlamaya çalıştığı bildirildi.
Sarı-lacivertli yönetim, bu iki kritik transferi Şampiyonlar Ligi ön elemesinde karşılaşılacak Feyenoord maçına kadar bitirmeyi planlıyor. Mourinho’nun, özellikle savunmada Skriniar’ı, hücum hattında ise Asensio’yu kilit oyuncular olarak değerlendirdiği kaydedildi.
Transferlerde Stratejik Takvim
Fenerbahçe’nin yeni sezon planlamasında Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılım ve kadro derinliği büyük önem taşıyor. Bu nedenle Portekiz’deki kamp sadece fiziksel hazırlık değil, aynı zamanda transfer stratejilerinin de karara bağlandığı önemli bir dönemeç olarak öne çıkıyor.
Jose Mourinho’nun talebi doğrultusunda, hedefteki isimlerin kampa yetişmesi ve yeni sezona tam kadro girilmesi hedefleniyor. Yönetim ise PSG ile yürütülen görüşmelerde mali ve sözleşmesel pürüzleri çözmeye odaklanmış durumda.
