Hollanda'da düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemeleri Kadın Voleybol Milli Takımımız'ın zaferi ile sonuçlandı.

Grup maçlarına Almanya'ya 3-1 yenilerek başlayan millilerimiz, sonra Hırvatistan'ı 3-1, Belçika'yı da 3-2 yenerek gruptan çıkmayı başardı.

Yarı finalde Polonya'yı 3-2'yle geçen ekibimiz, finalde yine Almanya'nın karşısına çıktı. Bu kez baştan sona üstün oynayan milli takımımız, 3-0'lık galibiyetle olimpiyatlara gitmeye hak kazandı.

Maçtan sonra Alman takımının hocası Felix Koslowski, "Maçı sanki Hollanda'da değil de Almanya'da oynadık" diyerek seyircimizin verdiği büyük desteğe gönderme yaptı. Koslowski, "Türk takımı çok kuvvetliydi. Maçı bizim için zorlaştırdılar. Onlarla başa çıkmak imkansızdı" ifadelerini kullandı.

Maç Alman basınında da geniş yer buldu. Frankfurter Allgemenie, "Alman blokları Türkler'in etkili ataklarına çözüm olmadı. Tokyo biletini kaptırdık, hayallerimiz yıkıldı" diye yazarken, Focus da "Türklere yenildik. Olimpiyat hayal oldu" yorumunu yaptı.

Voleybol Federasyonu maçtan sonra "Bekle Tokyo biz geliyoruz" başlığı ile yaptığı paylaşımda sultanlarımızı ve Guidetti'nin Japon kıyafetli fotoğraflarını kullandı.

Editör: Haber Merkezi