Alper Borucu, sektörünün genç ve başarılı isimlerinden biri. NoviCars'ın da işletmecisi olan Borucu, kick boksu yakından takip etmesiyle de tanınıyor. Bu spor dalının ülkemizdeki önemli destekçilerinden biri olan Alper Borucu, kick boksun Türkiye'deki yeri hakkında konuştu. Genç ve başarılı isim; "Kick boks bugün yeteri kadar olmasa da ilgi gören sporlar arasında yer alıyor. Ancak ben kick boksun daha yüksek bir potansiyel taşıdığını düşünüyorum. Gençlerin yüksek ilgisi, geç de olsa kick boksun hak ettiği yere geleceğini gösteriyor." sözleriyle genel bir perspektif çiziyor. Başarılı isim açıklamalarına şu notu da düşüyor; "Türkiye gerçekleşen son kick boks müsabakaları yoğun bir ilginin altında gerçekleşti.

Kick boks hakkında açıklamalar yapmaya devam eden NoviCars işletmecisi Alper Borucu; "Kick boks bugün sahip olduğu konuma gelene kadar farklı aşamalardan geçti. Türkiye Kick Boks Federasyonumuz 2006 yılından beri WAKO (Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği)'ya üye ülkeler arasında. 2006 öncesinde Türkiye'de bu spor dalına bağlı faaliyetler IAKSA (Uluslararası Amatör Kick Boks Spor Birliği) üyeliği kapsamında yürütülüyordu. Bu çerçevede ülke olarak kick boksta seviye atladık diyebiliriz." ifadelerine açıklamalarında yer vererek, kick boksun ülkemizdeki gelişimine dair net bir çerçeve çiziyor. Borucu; "Türkiye Kick Boks federasyonumuzun kurulması ise 1994 yılında oldu. Resmi olarak kick boksun ülkemizdeki 28 yıllık bir geçmişi var."

Son olarak XFight Arena'nın ana sponsoru olan NoviCars işletmecisi Alper Borucu sözlerine şu şekilde devam ediyor; "Kick boksun ülkemiz sınırlarındaki geçmişi elbette 1994 yılında öncesine dayanıyor. Büyük uğraşlar sonucunda bir federasyona kavuşan bu savunma sanatı, bugün iyi bir konumda yer alıyor. Ancak potansiyelinin ve ulaşabileceği kitlenin daha yüksek olduğunu da söylemek gerek. Bu noktada ise yani bu sporu yakından takip ederek gönül verenlere büyük bir iş düşüyor." ifadeleriyle kick boksun Türkiye'deki tarihini ele alırken, destekleme gerektiğinin altını çiziyor. Borucu; "Kendi adıma elimi taşın altına koymaya çalışıyorum diyebilirim. En XFight Arena'nın ana sponsoruydum. Sporun gelişmesi için bu yaklaşımım devam edecek." sözleriyle demecini bitiriyor.

Editör: Haber Merkezi