Antalya’da son günlerde gündemden düşmeyen rüşvet ve yolsuzluk operasyonları, bugün yeni bir gelişmeyle devam etti. Eski Antalyaspor Kulübü Başkanı Avukat Aziz Çetin, sabah saatlerinde evinde gözaltına alındı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalyaspor arasında imzalanan protokoller çerçevesinde kulübe aktarılması gereken yaklaşık 2 milyar TL’lik hafriyat geliri üzerinden usulsüzlük yapıldığı iddiası, soruşturmanın merkezinde yer alıyor. Çetin, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri tarafından emniyete götürüldü.
Hafriyat Parası Üzerinden Yolsuzluk İddiası
İddialara göre, belediye ile kulüp arasında yapılan anlaşmalarda, Antalya’nın farklı bölgelerinden elde edilen hafriyat gelirlerinin kulübe aktarılması gerekiyordu. Ancak bu gelirlerin aktarımında ciddi usulsüzlükler tespit edildiği ileri sürüldü. Söz konusu miktarın yaklaşık 2 milyar TL gibi yüksek bir meblağa ulaşması, konunun sadece spor camiasını değil, tüm Antalya halkını yakından ilgilendirmesine yol açtı. Bu gelişme, hem yerel yönetimlerin şeffaflığına hem de spor kulüplerinin mali yapısına dair ciddi soru işaretleri doğurdu.
20 Kişiye Gözaltı Kararı
Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında dün sabah “6’ncı dalga operasyonu” gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi ile Antalyaspor arasındaki protokollerde tespit edilen usulsüzlükler üzerine harekete geçen ekipler, 20 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. Bunlardan 16’sı gözaltına alınırken, 4 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Bu operasyon, Antalya’da son aylarda arka arkaya gerçekleştirilen soruşturmaların devamı niteliğinde. Vatandaşlar ise bu gelişmelerin, belediye yönetimi ve spor kulüpleri arasındaki ilişkilerin derinlemesine araştırılması gerektiğini düşünüyor.
Gözaltına Alınanlardan 6 Kişi Serbest Kaldı
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan isimlerden bazıları, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. İş insanları Ramazan K., Ramazan S., Halil A., Abdullah E., Burcu M., Mehmet A., Mehmet K., Nihat Y., Emine A. ve Talha Kürşat K. adli kontrol şartı olmadan özgürlüklerine kavuştu.
