Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın'la yolların ayrılmasının ardından Asbaşkan Emre Kocadağ açıklamalarda bulundu.

Kocadağ, şu ifadeleri kullandı:

- Zorlu bir süreçte göreve geldik. Sergen Yalçın hocamız da camianın evladı olarak doğru bir zamanda takımın başına geldi. '10 sene şampiyon olunamaz' denilen dönemde 2 kupa birden kazandık. 

- Sezon başında 2 kupa almış bir takım olarak büyük beklenti içindeydik. İyi bir kadro kurduk, hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi'nde başarı için yola çıktık.

- Ancak zorlu bir süreç yaşadık ve beklenen başarı gelmedi. 2 hafta önce benzer bir görüşme yaptık ve yola devam etmesini istedik hocamızdan. 

- Bugün ise camiaya daha fazla zarar vermek istemediğini söyledi ve biz de bu isteği kabul ettik. Sergen Yalçın hocamız için Beşiktaş'ın kapısı asla kapanmamıştır. İyi bir şekilde yollarımızı ayırdık, bazen böyle süreçler olabiliyor. Bundan sonra takımı ayağa kaldırmak için çalışacağız.

- Teknik direktör konusunda B planımız yoktu zaten. Bundan sonrası için yoğun mesai yapacağız ve yeni hocayı göreve getireceğiz.

- Hocamızın 'Daha fazla zarar vermek istemiyorum' sözü bizi düşündüğünü gösteriyor. Bu ayrılık geçicidir. Biz oluruz ya da olmayız, Sergen Yalçın bir gün tekrar bu kapıdan içeri girecektir.

- Bu hafta teknik direktör konusunda çalışmalar yapacağız. Yerli ya da yabancı olarak bakmıyoruz şu an. Zaten sezon ortası, kimler bize fayda sağlar, planlarımıza uyar buna bakacağız.

- (Şenol Güneş iddialarıyla ilgili olarak) İsim vermek şu aşamada doğru olmaz. Hiçbir isim üzerinde düşünme fırsatımız olmadı. Fenerbahçe derbisine kadar yeni hocamızı buluruz diye düşünüyorum. Hocamız oyuncularla görüştü ve veda etti.

Editör: Haber Merkezi