Beşiktaş'ta sezonun en başarılı futbolcusu olan, Gençlerbirliği maçında da yıldızlaşan 36 yaşındaki Atiba'nın sözleşmesi bir yıl daha uzatılacak. Ardından antrenör olarak kalacak, hayatını Kara Kartal'a adayacak

6 YILDA EN AZ PARAYI ALDI

Atiba Hutchinson, 6 yıl önce Beşiktaş'a Hollanda'nın PSV Eindhoven takımından geldiğinde tanınmıyordu. Ama daha ilk yılından itibaren futboluyla kendini tanıttı. Her sözleşme döneminde son anda imza attı, takımda en az para olan futbolcu olarak kaldı. Herkes milyonlarca euro kazanırken, bu sezon 850 bin euro aldı. Ama profesyonelliği hiç bırakmadı, taraftarların da gönlündeki kahraman olmayı başardı.

DİLEDİĞİN KADAR OYNA

Beşiktaş yönetimi yaşantısıyla da örnek olarak gösterilen Atiba'nın yaptığını karşılıksız bırakmamakta kararlı. Kendisiyle 36 yaşını da geride bırakmak üzere olmasına rağmen bir yıllık daha sözleşme yapılacak, dilediği kadar da bu sözleşme uzatılacak. Ayrıca futbolculuğundan sonra da bırakılmayacak, siyah beyazlı takımda antrenör olarak kalacak. Kanadalı futbolcu hayatını Beşiktaş'a adayacağını da söyledi.

AVCI'NIN PROJESİ VAR

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı da Kanadalı oyuncunun antrenör olması için bir proje üzerinde çalıştığını açıkladı. Siyah beyazlı takımın hocası, "Oyun aklı olan bir futbolcu. Duran toplarda da etkili biri. Mesleki anlamda antrenörlüğü düşünen kişilere kulüplerin yardımcı olması gerekiyor. Atiba, burada antrenörlüğü düşünüyor. Bununla ilgili projem var. Atiba bu isimlerden biri olacak" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi