Yine de Coronavirüs’ün etkisi transferlere de yansıdı ve geleneksel olarak oldukça hareketli ve ateşli geçen transfer döneminin son günü, geçmişe nazaran nispeten daha sönük geçti. restspor İnternet sayfasında hem ülkemizde hem de dünyadaki transfer haberlerine etkili bir düzeyde ulaşabiliyorsunuz. 

Avrupa’nın Önde Gelen Takımları Transferin Son Gününde Ne Yaptı?

5 Ekim 2020 tarihinde 11 tane önemli transfer yapıldı. Bu transferlerden en pahalısı Thomas Partey’in Atletico Madrid’den Arsenal’e 50 Milyon Euro karşılığında transfer olmasıydı. Aynı zamanda adı Fenerbahçe ile anılan Edinson Cavani, PSG’den Manchester United’a bonservissiz bir şekilde imza attı.

Galatasaray’ı yakından ilgilendiren bir transfer haberi de İngiltere’den geldi. Galatasaray’ın eski futbolcusu Alex Telles, henüz halka açıklanmamış bir miktar karşılığında Porto’dan Manchester United’a transfer oldu. Galatasaray, oyuncuyu Porto’ya satarken sonraki satıştan pay maddesi koydurduğu için bu transferden bir miktar para kazanacak.

Dikkat çeken diğer transferler ise: Amad Diallı Traore’nin Atalanta’dan Manchester United’a bonuslarla birlikte 38.2 Milyon Euro’ya transfer olması, Lucas Torreira’nın Arsenal’den Atletico Madrid’e kiralanması, Chris Smalling’in Manchester United’dan 15 milyon euro karşılığında Roma’ya transfer olmasıydı.

Chelsea’den Dikkat Çeken ve Pahalı Transferler

Bu transfer dönemine damga vuran ekiplerin başında transfer yasağını kaldırmayı başaran Chelsea geliyor. Transfer döneminin en pahalı transferlerine imza atan Londra ekibi, aynı zamanda transfere en çok para harcayan ekiplerin başında geliyor. Kadrosunu Timo Werner, Kai Havertz, Hakim Ziyech, Malang Sarr, Ben Chilwell, Thiago Silva ve Edouard Mendy ile güçlendiren Chelsea, 245 Milyon Euro ile açık farkla Premier Lig’de ve dünyada bu transfer sezonunda en cok para harcayan takım oldu. 

Aynı zamanda Kai Havertz, 80 Milyon Euro ile bu yazın en pahalı transferi oldu. Chelsea’da Havertz’i 53 Milyon Euro’luk fiyatı ile Timo Werner ve 50.2 Milyon Euro ile Ben Chillwell takip etti. İngiltere ligi oldum olasıya sürekli olarak yüksek bütçeli transfer haberleriyle gündemde yer alıyor. Bu durum ise doğal olarak Chelsea gibi futbol takımlarını sürekli bir şekilde gündemde tutmaya yetiyor.

Transfer Sezonunun En Pahalı Oyuncuları

Kai Havertz: Bayer Leverkusenden Chelsea’ye transfer olan 21 yaşındaki orta saha oyuncusu 80 Milyon Euro’luk fiyatı ile ipi göğüsledi. Arthur: Barcelona’daki iki sezonun ardından Juventus’a transfer olan 24 yaşındaki Brezilyalı 72 Milyon Euro ile en pahalı ikinci transfer oldu. Victor Osimhen: Napoli’nin Lille’den 70 Milyon Euro’ya transfer oldu. Restspor giriş için tıklayın