Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını 2. sırada tamamlayarak başarılı istikrarını sürdüren Başakşehir'den Arda Turan'la ilgili önemli bir açıklama geldi. Kulüp sitesinden yapılan açıklamaya göre, Arda Turan'la sözleşmenin karşılıklı olarak feshedildiği duyuruldu

Son haftalarda Başakşehir forması ile maçlara çıkmayan ve takımın Antalya kampına katılmayan Arda Turan ile Başakşehir yollarını ayırdı. Ayrılık haberini Başakşehir kulübü duyurdu. 

Başakşehir'in resmi internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

Futbolcumuz Arda Turan, dün başkanımız Sayın Göksel Gümüşdağ ile görüşerek kariyerinde yeni bir sayfa açmak adına kendisinden izin istedi. Gümüşdağ, Arda Turan’ın bu talebini uygun görüp olumlu yanıt verirken tecrübeli futbolcunun sözleşmesi karşılıklı anlaşılarak feshedildi.

Türk futbolunun yetiştirdiği en önemli oyunculardan biri olan, 100 kez A Milli Takımımızda forma giyen Arda Turan’a kulübümüze vermiş olduğu emekler için teşekkür ediyor, kariyerinin geri kalan bölümünde başarılar diliyoruz.

GALATASARAYLA ADI ANILIYOR

Fatih Terim ile buzları eriten ve Galatasaray forması giymek istediğini her ortamda dile getiren Arda Turan için Terim yeşil ışık yakmıştı. Barcelona'dan sonra Başakşehir ile de bağlarını koparan Arda için son engel Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz olmuş ve transferin olmasını isteyen kurt hocaya rest çekmişti. Bunun üzerine başkanın bu şekilde konuşmasının doğru olmadığını dile getiren Terim, transfer defterinin kapanmadığının işaretini de vermiş oldu. 2 Şubat'a kadar Arda'nın Galatasaray'a gelmesi sürpriz olmayacak.

Editör: Haber Merkezi