Beşiktaş, galibiyeti hatırladı.

Siyah beyazlı takım Sergen Yalçın'la yollarını ayırdıktan sonra çıktığı ilk maçında Kayserispor karşısında 2 kez yenik duruma düşmesine rağmen sahadan 4-2 galip ayrıldı.

'Batman' Batshuayi, 2 gole imzasını atarken, oyuna sonradan giren Güven Yalçın'ın yanı sıra Oğuzhan da rakip savunmanın kilidinin açılmasında önemli rol oynadılar.

Beşiktaş, 2-1 yenik duruma düştüğünde tribünler Sergen Yalçın diye bağırırken, siyah beyazlı takım peş peşe golleri buldu.

Beşiktaş, oyuna baskılı başlarken, Kayserispor kalabalık bir savunmayla sahada yer aldı ve kontrataklarla sonuç aradı.

9. dakikada Pjanic'in kullandığı serbest vuruşta top kornere gitti. Serdar ise maçın hakeminin yanına giderek, 'Top benden çıktı' dedi ve karar kornerden, auta dönüştü.

15. dakikada sol taraftan kullanılan kornerde Pjanic ön direğe ortaladı. O bölgedeki tüm futbolcuları geçip kale dibinde seken topu Lung son anda uzaklaştırdı.

32. dakikada Atiba'nın pasıyla ceza alanı sol çaprazında topu alan Batshuayi topu sağına çekerek rakibini şık bir şekilde ekarte edip, sert vurdu ancak Lung başarılıydı.

Beşiktaş gol ararken, Kayserispor 37. dakikada hızlı çıktı. Onur sağ kanattan içeriye şık ortaladı, Thiam penaltı noktasında bomboş kaldı ve iyi bir kafa vuruşuyla topu filelere yolladı: 0-1.

45. dakikada Serdar Saatçı orta alanda topla buluşup, ceza alanına gönderdi. Arkadan o bölgeye çok iyi hareketlenen Cyle Larin uzak köşeye doğru şık ve sert bir kafa vuruşuyla skora dengeyi getirdi: 1-1.

İkinci yarı da ilk yarı gibi başladı.

47. dakikada Beşiktaş'ın sağ kanattan gelişen atağında Pjanic'in ortasına arka direkte Larin kafayı vurdu, top üstten auta çıktı.

48. dakikada Ghezzal sahanın en sağından, en solundaki Rıdvan'a harika bir pas attı. Rıdvan da gelişine bir dokunuşla topu rakip kaleye gönderdi, Lung son anda topu çeldi. 

50. dakikada Rıdvan'ın taç çizgisi önünden ortasına ön direkte Batshuayi çok yakın mesafeden dokundu, top yandan auta çıktı.

Beşiktaş atak üstüne atak yaparken, yine gol yedi. 70. dakikada Larin topu kaptırdı, Kayseri çok adamla kontraya çıktı. İbrahim, Ramazan'la yaptığı duvar pası sonucu sağ çaprazdan içeri girip, içeriye sert bir orta kesti, Thiam dokundu ve Sarı-Kırmızılılar 2-1 öne geçti.

Oyuna Atiba ve Larin'in yerine Güven Yalçın ve Oğuzhan Özyakup girince Beşiktaş ataklarda daha etkili olmaya başladı.

77. dakikada Pjanic çok uzaklardan kullandığı frikikte kaleci Lung'u önde görünce topu kaleye gönderdi. Ancak top direkten döndü.

84. dakikada Kayserispor yarı alanında Oğuzhan'ın pasını alan Güven Yalçın, ceza alanı sol çaprazındaki Batshuayi'yi gördü. Bir anda savunma arkasında bomboş kalan Batshuayi karşı karşıya pozisyonda topu Lung'un altından ağlarla buluşturdu: 2-2.

89. dakikada Kayserispor'un Thiam'la sol kanattan geliştirdiği atakta Ersin'in kurtardığı top sonrası bu kez Beşiktaş sağ kanattan hızlı atağa çıktı. Güven'den pası alan Batshuayi sağdan içeri girdi ve şık hareketlerle önünü açıp çaprazdan yakın köşeye doğru yerden çok sert vurdu: 3-2.

90+6' Kayserispor'un tüm hatlarıyla yüklendiği anda kendi yarı alanında topu kapan Beşiktaş'ta Güven hızla atağa çıktı. Topu solundaki Batshuayi'ye gönderdi. Belçikalı yıldızın ara pasıyla ceza alanına giren Güven Yalçın, karşı karşıya pozisyonda ayak içiyle yerden bir vuruşla farkı ikiye çıkaran golü kaydetti: 4-2.

Maç 4-2 sona erdi.

NOTLAR


Beşiktaş, ligde 5 maç sonra galibiyet elde edebildi.

Ligdeki son galibiyetini 10. haftada Galatasaray'ı 2-1 yenerek alan siyah-beyazlı ekip sonraki 5. maçta 4 yenilgi ve bir beraberlikle bir puan alabilmişti.

Süper Lig'de 7. galibiyetini alan Beşiktaş puanını 24'e yükseltti.

Ligde yedinci kez mağlup olan Yukatel Kayserispor ise 29 puanda kaldı.

Beşiktaş, Süper Lig'de üst üste 12. maçta kalesini gole kapatmayı başaramadı.

Ligin ilk 4 haftasını rakibine gol fırsatı vermeyen Beşiktaş, ardından oynadığı 12 karşılaşmada gol yedi. Beşiktaş söz konusu 12 maçta toplam 24 golle iki ortalamayla bu dönemi tamamladı.

Beşiktaş'ta bu sezonun en çok eleştirilen ismi olan Michy Batshuayi gol hasretini Yukatel Kayserispor karşısında sonlandırdı.

Ligde son olarak Medipol Başakşehir filelerini havalandıran Batshuayi ardından görev aldığı Galatasaray, Atakaş Hatayspor, GZT Giresunspor ve Kasımpaşa maçlarını boş geçti.

Batshuayi, sakatlığı nedeniyle Trabzonspor ve Aytemiz Alanyaspor maçlarında ise forma giyememişti.

Bu arada Belçikalı oyuncu 90+6. dakikada Güven Yalçın'ın attığı golü hazırlayan isim oldu.

Beşiktaş'a 1-1 beraberliği getiren gole imza atan Cyle Larin, Süper Lig'de 3 maç sonra fileleri havalandırdı.

Ligin 12. haftasında siyah-beyazlı takımın Vodafone Park'ta Trabzonspor'a 2-1 yenildiği maçta gol atan Larin, takımının Aytemiz Alanyaspor, GZT Giresunspor ve Kasımpaşa ile oynadığı maçları boş geçti.

Süper Lig'de fileleri beşinci kez havalandıran Larin gol sevincini sakatlığı bulunan takım arkadaşı Georges-Kevin N'Koudou'nun formasıyla yaşadı.

Siyah-beyazlı taraftarlar ikinci yarıdaki performansı nedeniyle Larin'e tepki gösterdi. Maçın 74. dakikasında yerini Güven Yalçın'a bırakan Larin, yedek kulübesine geldiği sırada kendisine verilen montu sinirli bir şekilde yere attı.

Beşiktaş'ın 18 yaşındaki oyuncusu Serdar Saatçı 10. dakikadaki hareketiyle alkış aldı.

Siyah-beyazlı ekibin rakip yarı alanında kullandığı serbest vuruş sonrası oyunculardan seken top son olarak Serdar'a çarparak dışarı çıktı. Maçın hakemi Ali Şansalan Beşiktaş lehine korner kararı verirken, Serdar meşin yuvarlağın kendisine çarpıp gittiği yönünde uyarıda bulundu. Şansalan, Serdar'ın bu uyarısı sonrası kararını değiştirerek autu gösterdi.

Siyah-beyazlı taraftarlar Yukatel Kayserispor'un 2-1 öne geçmesinin ardından Sergen Yalçın lehine tezahüratta bulundu.

Taraftarlar yönetim kuruluna ise tepki gösterdi.

Siyah-beyazlılar son dakikalarda üst üste gelen gollerin ardından ise büyük sevinç yaşadı. Karşılaşmanın ardından taraftarlar oyuncuları tribünlere çağırdı. Oyuncular tek tek tribünleri dolaşarak galibiyetin sevincini yaşadı.

Editör: Haber Merkezi