Türkiye'nin heyecanla beklediği Galatasaray - Beşiktaş derbisi öncesi yayıncı kuruluş beIN Sports'ta hazırlıklar tamamlandı. Yayıncı kuruluş, yarın gün boyu derbi özel yayını yapacak.

Birbirlerine karşı 347. kez rakip olacak olan devlerin geçmişteki maçlarında atılan goller gün boyu özel yayında ekrana gelecek. Bugüne kadar oynanan 346 maçın 122'sini Galatasaray, 111'ini Beşiktaş kazanırken, 113 maç berabere tamamlandı. Sarı kırmızılıların 484 golüne, siyah beyazlılar 453 golle karşılık verdi. 

Geçen sezonun ilk yarısında Vodafone Park'ta oynanan maçı Beşiktaş, Umut Nayir'ın golüyle 1-0 kazanmıştı.İ

ki takım arasında oynanan son 10 resmi maçta ise Beşiktaş 6, Galatasaray 2 galibiyet almış, 2 maç berabere sonuçlanmıştı.

beIN Sports'tan derbi kararı

Yayıncı kuruluş beIN Sports, gün boyu özel yayınında birbirinden ünlü yorumcuları da ekrana getirecek. Maçın devre arasında ve sonrasında da yorumlar sürecek. Maçtan sonra özel röportajlar da yayınlanacak.

Yayıncı kuruluş maçı kimin anlatacağı konusundaki kararını da verdi. Seyircisiz oynanacak karşılaşmayı Türkiye'nin en iyi spikeri olarak kabul edilen Ercan Taner anlatacak.

Maç şifresiz mi yayınlanacak?

Karşılaşmanın şifresiz yayınlanıp, yayınlanmayacağı ile ilgili görüşmelerin de sürdüğü belirtildi. Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ile yayıncı kuruluş arasında yapılacak toplantıların sonunda karar açıklanacak. Maçın büyük bir olasılıkla şifresiz yayınlanacağı ileri sürüldü.

Editör: Haber Merkezi