Süper Lig maçlarının koronavirüs nedeniyle ertelenmesinin ardından yayıncı kuruluş Beinsports, kulüplere yapılan ödemeleri askıya aldığını açıklamıştı.

Karara büyük tepki gösteren kulüpler, mali krizlerinin katlanarak arttığını belirtmişlerdi.

Beinsports'la ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı.

Katar şirketi olan Beinsports'un Süper Lig'de sezonun kalan maçlarını ülkesi Katar'da oynatmak istediği ileri sürüldü.

İddiayı ortaya atan Gaziantep Teknik Direktörü Marius Sumudica, şunları söyledi:

- Antalya için Sivas'ın teknik direktörü Riza Calimbay'ın bir önerisiydi, ancak diğer kulüpler tarafından onaylanmadı. 

- TV haklarının sahibi olan Bein, şampiyonanın geri kalanını Katar'a taşıma fikrine sahipti. Antalya'da olduğundan daha sıcak olduğunu düşünüyorum. BeIn çok para ödüyor ve şirketin kökeni Katar'da, bu yüzden bu girişimi yaptı.

- Maçların tek şehirde oynanması oyuncular açısından da sağlıklı olmaz.

-   Maçlar için yeterli stadyum bulmak kolay olmayacak ve oyuncuları iki aydır evlere girdikten sonra iki ay boyunca tamamen kilitli tutmak çok zor olacak! Hiç kimse dört ay boyunca sadece evde ve bir otel odasında tutulmayı kabul etmediği için birçok çatışma ortaya çıkacaktır.

- Antalya'ya tatile gittiğimde, birkaç gün sonra zaten sıkıldım, bir yerde iki ay kalmak çok mantıksız.

- Takımda kimsenin maaşında kesinti yapılmadı ve indirim istenmedi. Türkiye'de kulüplerin pahalı TV hakları var, sponsorları var ve devletten de yardım alıyorlar. Bu çok büyük bir yardım! Borçları ödendi ve uzun süreli kredi aldılar. Futbol konusunda çok tutkulu olan bir başkan var. Türkiye bu konuda çok şanslı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekten çok zeki.