Beşiktaş'ta başkan Fikret Orman'ın olağanüstü genel kurul kararı almasından sonra gözler 20 Ekim'e çevrildi. Aylardır kulübün batma aşamasında olduğu ileri sürülmesine ve nakit para ihtiyacı gündeme getirilmesine rağmen 4 aday ortaya çıktı. Tarihi 13 Ekim olarak belirlenen genel kurul, her zaman olduğu gibi yine çoğunluk sağlanamayacağı için 20 Ekim'de yapılacak ve Beşiktaş'ın yeni başkanı belirlenecek.

HEMEN 600 MİLYON LAZIM

Kongreye başkan adayı olarak katılmak için en az 250 üyenin noter tasdikli imzası gerekiyordu. Serdal Adalı 696, Ahmet Nur Çebi 577, İsmail Ünal 364, Hürser Tekinoktay da 281 imzayla başvurularını Divan Kurulu'na verdiler ve adaylıklarını kesinleştirdiler.

Camiada bu zor dönemde 4 adayın birden çıkması sevnidirici bulundu, ancak projelerini açıklamamaları da endişe yarattı. Çünkü iddialara göre kulübün 2.5 milyar lirayı aşkın borcu var ve bu paranın 600 milyon lirasının yılbaşına kadar ödenmesi gerekiyor. Ayrıca kulüp personelinin aylardır maaş alamadığı da belirtiliyor. Takımın durumu da iyi görünmüyor ve ocak ayındaki ara transferde takviye gerekiyor.

LİSTELER DERHAL AÇIKLANMALI

Yöneticilerin Divan Kurulu'na verdikleri yönetim listelerini 17 Ekim'e kadar değiştirme hakları bulunuyor. Ancak oy kullanacak üyeler projelerinin yanı sıra 20 Ekim'e kadar kullanacakları oyla ilgili karar verebilmek için listelerin de acilen açıklanmasını bekliyor.

Beşiktaş yeni başkanını seçmek için gün sayıyor. Yeni başkan kim olacak, kulübü içinde bulunduğu durumdan nasıl çıkaracak? Kongrede oy verme hakkı bulunan yaklaşık 14 bin üye bu soruların yanıtlarını merak ediyor.

ADAYLAR NE DİYOR?

  • Ahmet Nur Çebi: Kısa bir zaman içinde hazırlanmaya gayret ettik. Adayların birbirleriyle ilgili nezaket ve naifliği muhafaza etmelerini temenni ediyorum. Beşiktaş’ın çok zor günlerinde aday olarak çıkan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Projelerimi daha sonra kamuoyuna duyuracağım.
  • İsmail Ünal: Yaşam çizgisinde Süleyman Seba’nın okuluna giden öğrenciler olarak biliniriz. Onun öğretilerinden yola çıkarak, önceki açıklamamda yarış darboğazdan geçerken değil geniş denizlere açıldığımızda yapılmalıdır dedim. Tüm adaylara başarılar diliyorum. Birçok aday olması gayet güzel.
  • Serdal Adalı: Şimdiden herkese başarılar diliyorum. Zor bir dönemden geçiyoruz. Camiamızın bu dönemde birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu kadar başka bir şeye ihtiyacı yok. Umarım Beşiktaş için güzel günler olur. Camiamızın ihtiyaçlarını ve kulübün sorunlarının çözüm yolunu daha sonra açıklayacağım.
  • Hürser Tekinoktay: Beşiktaş zor günlerden geçiyor ama Beşiktaş camiası zor günlerden kurtulmayı bilecektir. Camiamız zor günlerde yürekli başkanlar ve yöneticiler çıkarmıştır, çıkaracaktır da. Beşiktaş’ı özlenen güzel günlerine kavuşturacak bir yönetime ve başkana kavuşuruz diye umuyorum.