Beşiktaş-Ankaragücü maçı golleri, penaltıları ve pozisyonları ile sezonun en çok konuşulacak karşılaşması olarak tarihe geçti.

Siyah beyazlı takım kazanması halinde büyük avantaj elde edecekti. Üstelik, Ankaragücü oyuncusu Kulusic'in kendi kalesine attığı iki golle iki farklı öne de geçti. Ama Ankaragücü'nün penaltılardan gelen golleriyle beraberliğe razı oldu.

1. dakikada Rosier sağdan ceza sahasına girerek topu Oğuzhan Özyakup'a bıraktı. Oğuzhan, Badji'nin müdahalesi ile yerde kalınca hakem Halis Özkahya, VAR incelemesi sonrasında penaltı kararı verdi.

5. dakikada penaltıyı kullanan N'Koudou'nun vuruşunda, kaleci topu kurtardı.

11. dakikada Oğuzhan Özyakup ceza sahası sol çaprazından şutunu çekti, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

45. dakikada Josef'in ara pasıyla ceza sahasına giren Larin'in sağ çaprazdan şutunda, kaleci topu ayaklarıyla kurtararak gole izin vermedi.

45+4. dakikada Beşiktaş öne geçti. Siyah-beyazlıların kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Ghezzal'ın ceza sahasına gönderdiği uzun top, Kulusic'e çarparak ağlarla buluştu: 1-0.

İlk yarı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarı da karşılıklı ataklarla başladı. 

52. dakikada Beşiktaş atağında Rosier'in sağdan ortasında Kulusic ters kafayla topu bir kez daha kendi filelerine yolladı ve siyah beyazlı takım 2-0 öne geçti.

Ankaragücü bu dakikadan sonra baskılı oynamaya başladı. 

65. dakikada Pantsil kendi başlattığı atakta önce Rosier'yi çalımladı ve sol kanattan ceza alanına girip Welinton'a da bir çalım attı ve yerde kaldı. Hakem Halis Özkahya, tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Paintsil top ve Ersin'i ters köşelere göndererek farkı 1'e indirdi: 2-1.

90+3. dakikada ceza sahasına giren Paintsil, Gökhan Töre'nin müdahelesiyle yerde kaldı. Atışı aynı futbolcu kullandı ve maçın skorunu ilan etti: 2-2.

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Halis Özkahya, Hakan Yemişken, İlker Takpak

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Vida, Rıdvan Yılmaz, Atiba (Dk. 84 Necip Uysal), Josef, Ghezzal, Oğuzhan Özyakup (Dk. 18 Mensah-Dk. 84 Dorukhan Toköz), N'Koudou (Dk. 72 Gökhan Töre), Larin

MKE Ankaragücü: Korcan Çelikay, Kitsiou, Kulusic, Sarlija, Pinto, Geraldo (Dk. 74 Orkan Çınar), İbrahim Akdağ, Alper Potuk, Paintsil (Dk. 90+7 Şahverdi Çetin), Badji (Dk. 31 Idriz), Emre Güral (Dk. 90+6 Erdi Dikmen)

Goller: Dk. 45+4 ve 52 (kendi kalesine) Kulusic (Beşiktaş), Dk. 65 ve 90+3 (penaltılardan) Paintsil (MKE Ankaragücü)

Sarı kartlar: Dk. 31 Geraldo, Dk. 76 Sarlija (MKE Ankaragücü), Dk. 90+1 Gökhan Töre (Beşiktaş)

Editör: Haber Merkezi