Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, TRT Spor'da katıldığı programda çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Çebi'nin açıklamaları şöyle:

- Beşiktaş sakatlıkların haricinde oldukça güçlü bir kadrosu olduğunu gösterdi. Ben ümitliyim. Şampiyonlar Ligi'nde çok güçlü rakiplerle oynuyoruz. Sakatlıklarımız olmasa Ajax maçından da iyi bir sonuçla dönebilirdik. Sakatlıklarımızın %60, %70 kısmı darbeye bağlı. Darbeye maruz sakatlıkların karşılığındaki kartları kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Onun dışındakilerin tek bir sebebi yok. Sakatlıkları sadece Vodafone Park'ın zeminine bağlamak doğru değil. Bunu da kabul etmiyorum.

- Ben, 'Sivasspor maçını çok dikkatli takip edeceğim' demedim. Bütün maçları seyretmek istiyoruz dedim, bu bir mesajdı. Tüm takımlar şikayet ediyor. Hakemlerimizin hatalı yönettiği maç sayısı tedirgin ediyor. Bir spor kulübünün başkanı bizim algı yarattığımızı söylüyor ama algı yaratmak istesek Sivasspor maçı öncesinde yaratırdık. Bir şey varsa hep birlikte görelim dedik. 

- Algı yarattığımız şekilde bir algı yaratmak da yeni çıktı herhalde. Bunu kınıyorum. Ali Koç'la bugün bu konuya girmedik. Hepimizin bir camiayı temsil etme durumu var. Menfaatleri kenarda bırakıp konuşmamız gerektiğini biliyorum. Camiam adına bunun doğru olmadığını buradan da vurgulamak zorundayım. Cevap olarak kendisine söylemek zorundayım.

- Çoğunluk rahatsız duyuyorsa, hakem konusunun masaya yatırılıp çözülmesi gerekiyor. Hakemlerimiz, maç anında hataları tespit edemeyebilir. Bu yüzden VAR çıktığında çok sevinmiştim. VAR'ın sorunları çözebileceği ortadayken, VAR her geçen gün daha da az fayda sağlamaya başladı. VAR'daki hakemlerin özerk olması gerekiyor. MHK Başkanı'nın yalnız kaldığını düşünüyorum. Bu zamana kadar bir çözüm olmaması bunu düşündürtüyor. VAR çıkınca ben çok sevinmiştim çünkü hakemler de insan. Birçoğu hatalı maç yönettikten sonra üzülüyor. Her geçen gün VAR, daha az fayda sağlamaya başladı.

- Yabancı sınırını doğru bulmadıklarını kulüpler ifade etti. Rekabetin ortadan kalktığı yerde futbolcu bulamazsınız, yetiştiremezsiniz. Bu sınırlamanın rekabeti öldürdüğünü düşünüyorum. Galatasaray'la bu sezon transferde elbette kasıt olmayan, doğal olan tatlı bir rekabet yaşadık. Gedson'u hocamız da çok istiyordu. Görüşmeler devam ederken şarkıdaki 'Ansızın' sözleri gibi 'Ansızın Pjanic çıktı' ortaya. Pjanic'i aldık. Rachid Ghezzal ve Valentin Rosier, bizim futbolcularımızdı. Galatasaray'a da 'Talip olmayın' diyemezsiniz. Bizi yoruyor bu işler. Başka oyuncularda da bu oldu. Ancak çok şükür aldık. Biz bir tek onların Gedson'uyla ilgilendik, onlar bizim ilgilendiğimiz birçok futbolcuyla ilgilendiler.

- Cyle Larin'in ücretiyle ilgili konuşuyoruz. Bana göre yüksek istedikleri. Bizim verdiğimiz ücreti kabul ettiği takdirde el ele kol kola devam edeceğiz. Olmazsa yolu açık olsun. Dorukhan örneğindeki gibi. Ocak ayına gelmeden,

- Vida'nın yeni sözleşmesini gündemimize almayı düşünüyoruz. Oğuzhan'ın performansına bir bakalım. Yeni yeni kadroda yer buluyor, başarılı olursa çocuğumuzdur, devam etmek isteriz. 

- Cenk Tosun'a benim sözüm var. Çok da severim, katkı vereceğini de düşünüyorum. Ona sözümüz var, o isterse Beşiktaş'ta kapımız ona açık.

- Kaan Ayhan için Ocak ayı geldiğinde onun için düşeriz yollara. Kaan Ayhan ve Cenk Tosun haricinde ocak ayı için transfer düşünmüyorum. Oyuncu istiyor, biz oyuncuyu istiyoruz, geleceği parlak bir oyuncu. İstiyoruz. İnşallah olur

- Galatasaray - Fenerbahçe dostluk anlaşmasını destekleriz. Zaten Ali Koç'un Kasımpaşa maçından sonra bizi hedef alması, Rize - Galatasaray maçı sonrası konuşmaması dostluğun sinyalini veriyordu. Hayırlı olsun.