Beşiktaş, sıkıntılı çıktığı Altay maçında bu sezonun ilk yenilgisini aldı.

Siyah beyazlı takım, İzmir'e 11 as futbolcusundan yoksun gitti. Bunlara ilk yarıda Pjanic'in, ikinci yarıda da Oğuzhan'ın sakatlıkları eklendi.

Kolu kanadı iyice kırılan Beşiktaş, öne geçti ama galibiyeti koruyamadı ve yedeklerinden kurulu takımıyla Altay'a teslim oldu.

Siyah beyazlı takımda başka Gökhan Töre olmak üzere Kenan Karaman, Salih Uçan, sağ bekte oynayan N'Skala gibi futbolcular son derece kötü oynadı.  

Altay, 'Yedektaş' karşısında maça hızlı başladı. 14. dakikada Leandro Kappel kafayı vurdu, topu Mert Günok çıkardı.

20. dakikada Pjanic'in kullandığı köşe vuruşunda seken top Kenan Karaman'ın dirseğine çarparak ağlara gitti. Maçın hakemi Fırat Aydınus ilk etapta golü verse de VAR kararı sonrası gol iptal edildi.

33. dakikada Beşiktaş'ta sakatlar kervanına Miralem Pjanic de katıldı. Boşnak süperstar sakatlığı nedeniyle oyuna devam edemedi, yerine Güven Yalçın girdi.

İkinci yarının başlamasıyla 47. dakikada Beşiktaş, Altay savunmasının büyük hatasından öne geçti. Björkander'in hatalı pasında araya giren Güven Yalçın önce kaleci Lis'i geçti ancak açısı kapandı, daha sonrasında doğru açıyı bulan Güven vuruşuyla Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.

57. dakikada Altay beraberliği sağladı. N'Sakala yine kendi sahasında top kaybı yaptı, araya giren Bamba altıpas içerisindeki Kappel'i gördü ve Kappel de ağları havalandırdı: 1-1.

71. dakikada Altay'da Erkan Çelenk ve Aka çıktı, Paixao ile Pinares oyuna girdi.

76. dakikada sakatlanan Oğuzhan Özyakup'un yerine Can Bozdağan' oyuna girerken, Gökhan Töre'nin yerine de  Umut Meraş sahaya alındı.

78' Kenan Karaman sağ çaprazdan şansını denedi ancak Lis çok rahat bir şekilde topu kontrol etti.

Beşiktaş, 88. dakikada ikinci golü yedi. Kappel savunma arkasına koşan Bamba'yı müthiş gördü, çok iyi de bir uzun pas yolladı. Bamba da topu Mert'in bacaklarının arasından filelere yolladı: 2-1.

Bu sonuçla Altay 15 puanla maç fazlasıyla liderliğe yükseldi, Beşiktaş ise 14 puanda kaldı, 2. sıraya geriledi.