Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Şampiyonlar Ligi'nde Dortmund ile oynayacakları maç öncesi açıklamalarda bulundu.

Yalçın, "Özellikle Beşiktaş olarak böyle bir organizasyonda olduğumuz için çok heyecanlıyız ve mutluyuz. Hedefimiz mümkünse grupta ilk iki içinde olmak. Bunu yaşamak istiyoruz. Çok zor bir organizasyonun içinde olduğumuzu belirtmek isterim. Takım olarak iyi bir oyun ve uyum içinde olduğumuzu, mücadele edebileceğimizi düşünüyorum. Bunu başarmak için oyuncularımla beraber elimizden geleni yapacağımızı düşünüyorum. Bunu birlikte deneyeceğiz. Sonuçlarını da hep beraber göreceğiz. Ümidimiz var, heyecanlıyız. Umarım oyunlar ve skorlar istediğimiz doğrultuda olur” dedi.

Yalçın “Bu organizasyonda kupa kazanmak zor. Hayal kurulabilecek bir şey. Dışarıdan bakınca öyle görünüyor. Gerçekçi olmak lazım. Takım bütçelerine bakınca kolay değil. Grubun en düşük bütçeli takımıyız. Bütçe işi de bir yere kadar. İstek arzu mücadele kazanma hırsı, oyuncu enerjisi çok daha önemli şeyler. Bu anlattıklarımı yakalayabilirsek, temaslı oyunu, mücadeleyi, tempoyu yakalayabilirsek başarılı olacağımızı düşünüyorum. Finalin o kadar kolay olduğunu düşünmüyorum ama hayal kurabilir miyiz, belki hayalini kurabiliriz” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş olarak belli bir oyun planları olduğunu ancak rakibe göre bu durumun değişebileceğini ifade eden Sergen Yalçın, “Elimizden geldiğince kendi oyunumuzu oynamaya çalışacağız. Bizim için de test gibi olacak. Oyunun nasıl gelişeceğini, temponun nasıl oluşacağını kestirmek zor. Güçlü ve tempolu takımlarla oynayacağız çünkü. Her müsabakada kendi planımızı uygulamaya çalışacağız. İzleyenlerin zevk aldığı, heyecanlı bir oyun izletmeye çalışacağız. Bu ne kadar mümkün olur, bunu müsabakalarda görme imkanı olacak. Hem oyunumuz hem istediğimiz şeyler umarım oyuncularımız tarafından uygulanabilir. Mücadele eden, savaşan, temaslı oynayan, kazanmak için her şeyi yapan bir oyuncu grubu göreceksiniz” diye konuştu.

Takımdaki eksik oyuncuların Vida, Alex Teixeira ve Umut Meraş olduğunu ifade eden Sergen Yalçın, maçın yayını konusunda ise, “Ben tüm ülkenin bu maçı izlemesini isterim. Ülkemizi temsil ediyoruz. Alacağımız puanlar bundan sonrası için çok önemli olacak. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın alacağı puanlar da önemli. Onlara da başarılar diliyorum. İstanbul’un 3 büyük camiası ülkeye puan kazandırmak için elinden geleni yapacak. Maç açık kanaldan yayınlanabilir. Ben de sosyal medyada gördüm insanların izlemek istediğini. Acun'dan rica etmek lazım. Açsın kanalı, bütün herkes ilk maçı izlesin” dedi.

Borussia Dortmund karşısında kaleci dışında bütün bölgelerde yabancı oyuncuların yer alacağını ifade ederek sözlerini sürdüren Sergen Yalçın, “Bütün oynayanlar yabancı olacak gibi görünüyor. Ben Süper Lig'deki yabancı kuralından şikayet etmiyorum. TFF bir karar almışsa biz onu uygulamak zorundayız. 3 Türk’le oyna diyorsa 3 Türk’le oynarız. Yarın 8 Türk'le oynanacak denilirse, 8 Türk'le oynarız. Kuralı değiştirecek mercii ben değilim. Sadece fikirlerimi söylüyorum. Bu seviyelerde oynayabilecek Türk oyuncularımız da var. Önümüzdeki sene 4, sonraki sene 5 Türk oynayacak kararı alınıyor. Benim burada demek istediğim, biz planlamamızı buna göre yaptık. Yarın çıkıp da ‘Kuralı değiştirdik' demesinler. Çünkü herkes planlamasını buna göre yapıyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi