Süper Lig'de son iki haftaya girerken Beşiktaş 81 puanla lider, Fenerbahçe 79 puanla ikinci ve Galatasaray 78 puanla üçüncü sırada.

Galatasaray'ın Beşiktaş'ı derbide 3-1 yenmesi nedeniyle averaj hesapları da gündeme geldi. Süper Lig'de son yıllarda puan eşitliği olduğu zaman önce takımların kendi arasındaki maçlara bakılıyor. İki takım aynı puanda ise ikili averaj, üç takım aynı puanda ise üçlü averaja bakılıyor. 

Beşiktaş, ezeli rakibi Fenerbahçe'nin 3 puan önünde lider. Olası bir puan eşitliğinde ise Beşiktaş, Fenerbahçe'ye karşı üstün. Deplasmanda rakibini 4-3 yenen Sergen Yalçın'ın ekibi evinde de 1-1 berabere kaldı ve rakibine üstünlük kurdu.

Beşiktaş sezonun ilk yarısında Galatasaray'ı evinde 2-0 yenerken rövanş maçında Galatasaray rakibini 3-1 yendi. Böylece iki takım arasında ikili averaj üstünlüğü kalmadı. Genel averajda da lider üstünlüğünü koruyor: Beşiktaş +45, Galatasaray +39. Galatasaray'ın öne geçmesi için rakibi ile 6 gollü gol averajını kapatması gerekiyor.

Üç takım da aynı puanda ligi bitirirse Beşiktaş gol farkıyla zirvede yer alacak. Hem Beşiktaş hem de Galatasaray, üç takım arasında oynanan maçlarda 7'şer puan alırken iki takım da +1 averaj yaptı. Gol sayılarında ise Beşiktaş üstünlük kurdu. Fenerbahçe ise sadece 2 puanla bu tabloda en gerideki takım olarak dikkat çekti.

1.Beşiktaş 3 maç 7 puan +1 averaj (8-7)

2.Galatasaray 4 maç 7 puan +1 averaj (4-3)

3.Fenerbahçe 4 maç 2 puan -2 averaj (4-6)

Editör: Haber Merkezi