Kadıköy'deki Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu.

Maçta 7 gol atıldı, 1 kırmızı kart çıktı, sarı kartlar da havada uçuştu.

Siyah beyazlı takım, rakibini Kadıköy'de son olarak 15 yıl önce yenmişti. O maçta da Beşiktaş 10 kişi kalmış, 10 kişiyken gol atmış yine 4-3 kazanmıştı.

Fenerbahçe maça hızlı başladı. Üst üste iki ataktan sonuç alamadı. 

4. dakikada Beşiktaş ilk atağında golü buldu. Aboubakar'ın sol çaprazdan ceza alanına girip çektiği harika şutta Altay çaresiz kaldı ve Beşiktaş öne geçti. 

20. dakikada Aboubakar yine sahnedeydi. Sağ kanattan yapılan ortaya yükselen Aboubakar bir kez daha fileleri havalandırdı ve durumu 2-0 yaptı.

34. dakikada Fenerbahçe farkı 1'e indirdi. Sağ kanattan kullanılan kornerde Tisserand kafayı vurdu arka direkte Cisse dokundu ve kolay pozisyonda golü attı.

Beşiktaş'ta 50. dakikada Larin çift sarıdan kırmızı kart gördü ve takımı 10 kişi kaldı.

10 kişi kalan Beşiktaş, 53. dakikada  Josef de Souza'nın sağ kanattan ortasında Necip yükseldi ve fileleri havalandırdı.

Gökhan Gönül'ün arkasından iyi yükseliyor ve güzel bir kafa vuruşuyla golü atıyor.

68. dakikada Beşiktaş ceza sahası içindeki karambolde direkten dönen topu Ozan Tufan filelere gönderdi ve takımını umutlandırdı.

Fenerbahçe gol için bastırırken, Beşiktaş 88. dakikada ani bir kontratakta farkı ikiye çıkardı.  N'Sakala müthiş bir deparla N'Koudou'nun nefis pasıyla ceza alanında buluşarak golü attı.

90+5'te Ozan Tufan penaltıdan farkı 1'e indirdi ama Beşiktaş sahadan 4-3 galip ayrıldı.

Stat: Ülker

Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu, Bahattin Duran, Süleyman Özay

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Gökhan Gönül, Tisserand, Lemos, Novak (Dk. 63 Ferdi Kadıoğlu), Gustavo, Sosa (Dk. 46 Mert  Hakan Yandaş), Pelkas (Dk. 77 Thiam), Ozan, Perotti (Dk. 36 Caner Erkin), Cisse (Dk. 46 Ademi)

Beşiktaş: Utku Yuvakuran, Rosier, Montero, Necip Uysal (Dk. 69 Welinton), Rıdvan Yılmaz, Atiba, De Souza, Ghezzal (Dk. 86 N'Sakala), Mensah (Dk. 70 N'Koudou), Larin, Aboubakar (Dk. 90+2 Güven Yalçın)

Goller: Dk. 4 ve 20 Aboubakar, Dk. 53 Necip Uysal, Dk. 87 N'Sakala (Beşiktaş), Dk. 34 Cisse, Dk. 68 ve 90+7 (Penaltıdan) Ozan Tufan (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Dk. 50 Larin (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 15 Tisserand, Dk. 38 Pelkas, Dk. 53 Mert Hakan Yandaş, Dk. 63 Gustavo, Dk. 90 Ozan Tufan, Dk. 90+9 Lemos (Fenerbahçe), Dk. 90 Rosier, Dk. 90+8 De Souza (Beşiktaş)

Editör: Haber Merkezi