Ligde fırtına gibi esen ve son 5 maçını kazanarak zirveye çıkan Beşiktaş, Hatay'ta Hatayspor'un golcücüsü Boupendza'yı yenemedi. Siyah beyazlı takım iki gol attı ama Boupendza'nın iki golüne de engel olamadı. Beşiktaş'ta sarı kart gören Welinton sarı kart görüp cezalı duruma düştü. Welinton, Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek.

Maça Beşiktaş etkili başladı, 6. dakikada Beşiktaş Aboubakar'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Orta sahanın sağından Ghezzal ceza sahasına doğru topu gönderdi. Aboubakar, topu kontrol edip, şutunu attı ve Beşiktaş 1-0 öne geçti. 

Aboubakar'ın golünden bir dakika sonra, dakika  Akintola sağ kanatta topla buluşup rakibini geçtikten sonra sıfıra indi. Ceza sahasında penaltı noktasına yakın noktadaki Boupendza'ya pasını gönderdi. Golcü futbolcu kontrol edip şutunu attı ve top kaleci Ersin'in koltuğunun altından filelerle buluştu: 1-1.

23. dakikada sol kanattan Mesut'un ceza sahasına gönderdiği ortayı Boupendza kontrol edip, rakibini çalımladıktan sonra şutunu köşeye doğru gönderdi ve takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti. 

41. dakikada Ghezzal sağ köşeden korneri kullandı. Arka direğe gönderdiği ortaya son Çaykur Rizespor maçında 4 gol atan Larin dokundu ve takımına eşitliği getirdi: 2-2. Larin bu sezonki 11. golüne imza attı. 

Maçın 45+2. dakikasında Necip'in hatalı pası sonrasında Boupendza kaleci Ersin ile karşı karşıya kaldı. Köşeye şutunu gönderdi ancak top yandan auta çıktı. İlk yarı 2-2'lik skorla sona erdi. 

Maçın ikinci yarısında Beşiktaş daha etkili olan taraftı. Hatayspor daha çok kontratakla siyah beyazlıların kalesine geldi. 
55. dakikada Larin sol kanattan ceza sahası içerisine girdi. İçerideki takım arkadaşı Aboubakar'a pasını attı. Kamerunlu futbolcu şutunu attı ancak kaleci Akın son anda kornere çeldi. 

73. dakikada N'Koudou ceza sahası dışından şutunu attı ancak kaleci Akın topu çıkardı. Dönen topa Josef de Souza vurdu, top üstten auta çıktı. 

Beşiktaş'ta savunma oyuncusu Welinton, maçın 84. dakikasında sarı kart görerek gelecek hafta oynanacak Galatasaray maçında cezalı duruma düştü. 

Beşiktaş 90+2'de tehlikeli geldi. Hatayspor savunması topu uzaklaştırmak istedi ancak top Atiba'da kaldı. Atiba pasını Aboubakar'a gönderdi. Kamerunlu ceza sahası dışından şutunu attı kaleci Akın topu kontrol etti.

Maçın geriye kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Beşiktaş, deplasmanda Hatayspor ile 2-2 berabere kalarak 5 maç aradan sonra galip gelemedi.