Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu’nun 2020 yılı 3. olağan toplantısı  Vodafone Park'ta Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, yönetici Mesut Urgancılar, divan kurulu başkanı Tevfik Yamantürk, divan kurulu ve denetleme kurulu üyelerinin katılımıyla çevrim içi yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Tevfik Yamantürk, kulüplerin finansal durumlarına dikkati çekerek, zorluklarda çözüm üretmek gerektiğini söyledi.

Spor camiasında artık skorları ve maçları konuşmayı bıraktıklarını belirten Yamantürk, "Herkesin birbirine sorduğu soru finansal durum. Ne maçları ne transferleri ne şampiyonlukları konuşuyoruz." şeklinde konuştu.

"Zor zekayı geliştirir" diyen Yamantürk, şu ifadeleri kullandı:

"İçinde bulunduğumuz şartlar bizi öze dönmeye zorluyor. Bu işin içinden çıkacağımıza inanıyorum. Tırnak içinde söylüyorum, ben 'şerefli müttefiklerimiz' diyorum siz anlayın. Şerefli müttefiklerimiz ambargo uygulayarak Türkiye'nin zekasını geliştirmeye çalışıyorlar. Beklemedikleri başarıları elde ediyoruz. Bunu hayatın her yerine yayabileceğimizi düşünüyorum. Ambargo uygulayarak Türkiye'nin zekasını geliştirmeye yardım ediyorlar. Düne kadar bize balık veriyorlardı, şimdi balık tutmayı öğreniyoruz. Kendi işimizi kendimiz yapmayı öğreniyoruz." 

Yamantürk, 5 yıl öncesinde milli takımın yurt dışında yetişen oyunculardan kurulu olduğunu ama şimdi Türkiye'de yetişen ve Avrupa'da oynayan isimlerin daha çok olduğunu dile getirdi.

Beşiktaş'ın borcunun ise 3 milyar 376 milyon 82 bin lira olduğu açıklandı.

Mali konularda üyelere bilgi veren Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, Beşiktaş Kulübünün borcunun 652 milyon 790 bin, Futbol Yatırımlar AŞ'nin borcunun ise 2 milyar 723 milyon 291 bin olduğunu belirterek, toplam borcun 3 milyar 376 milyon 82 bin lirayı bulduğunu söyledi.

Toplantıda konuşan başkan Ahmet Nur Çebi ise şu ifadeleri kullandı:

- Pandemi çok büyük sıkıntılar yaratıyor. Hem iletişim hem de ekonomik anlamda... Bununla da mücadele edeceğiz. Yönetim kurulu ekibimden çok memnunum, çalışıyorlar, mücadele ediyorlar. Birkaç yöneticimiz Kovid-19'a yakalandı, bir yönetim kurulu üyemiz hastanede. Babasını bile kaybeden bir arkadaşımız var. Pandemide verdiğimiz bu mücadele saygıyla karşılanmalı, takdir edilmeli.

- Aidatları başkaları tarafından yatırılan genel kurul üyelerine bunun tüzük olarak doğru olmadığını bildireceğiz. İyi niyetli olan genel kurulu üyeleri bunu yapmasınlar. Artık bu kaos bitsin, bunu yapmasınlar. Eski başkanlar, başkaları için aidat yatırma olayını bıraksınlar.

- TFF, kulüplere pandemi döneminde destek olamamıştır. Bunu yüzlerine de söyledim, zerre kadar kulüplerin yanında olmadılar. UEFA ve FIFA'daki haksız fesih olaylarında bile devreye girmediler.

- UEFA'nın haksız fesihlerde para ödememiz gerektiğine yönelik kararlarına sevinen muhalefet üyeleri var. Dükkan kapalı, herkes evinde, futbolcu UEFA'ya gidiyor ve parasını alıyor! Zaten bizden sonra 4'e 1'e oynuyor, UEFA'nın başta bunu sorgulaması lazım. 

- Kulüpler Birliği, kulüplerin birbirleriyle mücadele ettiği yer haline gelmiş. Dilerim bu düzelir. Umarım haklarımızı ve hukukumuzu beraber koruyabiliriz. Futbolcuya pandemi yok, kimseye pandemi yok, sadece kulüplere var! Yayıncı kuruluş indirim istiyor ama biz doğru bulmuyoruz. Onların düşüncesine yaklaşmaya çalışıyoruz ama olmuyor. Umarım bu anlaşmazlık biter. Yayıncı kuruluş bizi aşan taleplerinden vazgeçmeli.

- Bize sürekli 'Para ver' deniyor. Beyler, bize 'Ver' demeyi bırakın, 'Para vermeden yönetin' deyin. Bizim para vermemiz sadece günün keyfinizi yaşamanızı sağlar. Bu sözlerin faydası yok. Bizi beğenmiyorsanız, sandık orada. Bizi yormaktan vazgeçin. Bankalar Birliği ile yeni anlaşma yapıyoruz. İstediklerimizin çoğunu alamayabiliriz ama eski anlaşmadan çok daha iyi anlaşma olacak. Biraz olsun nefes alabileceğiz.

- Hocamız hakkında yayıncı kuruluşta 'X teknik direktör' diye bahseden kişiyi kınıyorum. beİN Sports da bu kişilere uyarıda bulunmalı. Kimse, Beşiktaş'ın hocasına X diyemez. 200 tane beİN Sports eder. Hocama hiçbir kuruluş X diyemez.

- VAR'ın Türk futboluna adalet getireceğinden hiç şüphem yok. Fakat VAR'ın yanlış kararlar vermesi kafalarımızı karıştırıyor. VAR, var olsun diye oraya konulmadı. Maçı doğru yöneten hakeme bile hatalı karar verdirecek VAR'ı istemiyoruz.

- Abdullah Avcı ile 36 milyon TL'lik bir anlaşmamız vardı. Ayrılan hocamız bile bunun doğru olduğunu söylemişti. Kendisi ile görüşeceğiz. UÇK'da bize dava açtı. Uzlaşacağımızı ümit ediyorum. Abdullah Avcı tazminatı konusunda agresif tavırlar içinde olmadı, teşekkür ederim. Trabzonspor'da görev yaparken, Beşiktaş'tan para almasının doğru olmadığını düşünüyorum. Beşiktaş'tan yıllık 12 Milyon alırken, Trabzonspor'dan 4-5 milyon alıyor olması bizi ilgilendirmez. Hocamızın hak ettiği bir şey varsa verelim ama kendisine de yakışan bir şey olmalı. Anlaşabileceğimizi düşünüyorum. Bir sürü futbolcu top oynamadan para alıyorsa, hocamıza da yakışan şekilde parasını veririz.
 

Editör: Haber Merkezi