Süper Lig'de son yıllarda görülmemiş bir şampiyonluk yarışı yaşanıyor.

Son haftaya Beşiktaş 81 puanla lider girdi. İkinci sırada yine aynı puanla ve 2 gollük averaj farkıyla Galatasaray var. Fenerbahçe ise 79 puanla üçüncü sırada.

Son haftada Beşiktaş deplasmanda Göztepe'yi, Galatasaray da sahasında Malatyaspor'u yenerse Fenerbahçe'nin Kayseri deplasmanında alacağı sonuç şampiyonluğu etkilemiyor. Beşiktaş ve Galatasaray ikili averajda eşit. Bu durumda genel averajda 2 gol farkla önde olan Beşiktaş avantajlı. Ama son maçlarda Galatasaray averaj farkını kapatabilir.

Averajlara gelince...Olası bir puan eşitliğinde ise Beşiktaş, Fenerbahçe'ye karşı üstün. Deplasmanda rakibini 4-3 yenen Sergen Yalçın'ın ekibi evinde de 1-1 berabere kaldı ve rakibine üstünlük kurdu.

Sezonun ilk yarısında Galatasaray'ı evinde 2-0 yenerken rövanş maçında Galatasaray rakibini 3-1 yendi. Böylece iki takım arasında ikili averaj üstünlüğü kalmadı. Genel averajda da lider üstünlüğünü koruyor. Galatasaray'ın öne geçmesi için rakibi ile 2 gollü averajını kapatması lazım

Üçlü averaja kalırsa Fenerbahçe en geride, Beşiktaş gol farkıyla zirvede...

Eğer üç takım da aynı puanda ligi bitirirse Beşiktaş gol farkıyla zirvede yer alacak. Hem Beşiktaş hem de Galatasaray, üç takım arasında oynanan maçlarda 7'şer puan alırken iki takım da +1 averaj yaptı. Gol sayılarında ise Beşiktaş üstünlük kurdu. Fenerbahçe ise sadece 2 puanla bu tabloda en gerideki takım olarak dikkat çekti.

1.Beşiktaş 4 maç 7 puan +1 averaj (8-7)

2.Galatasaray 4 maç 7 puan +1 averaj (4-3)

3.Fenerbahçe 4 maç 2 puan -2 averaj (4-6)
 

Editör: Haber Merkezi