Beşiktaş, ligdeki çıkışını Sivasspor karşısında da sürdürdü. Annesinin vefatı nedeniyle ülkesine giden Aboubakar ve sakatlığı bulunan Josef de Souza gibi iki önemli eksikle sahaya çıkan Beşiktaş, buna rağmen kazandı ve puan cetvelinde 2. sıraya çıkarak lider Galatasaray ile farkı 1’e indirdi.

Hakan Arslan'ın devre arasında kırmızı kart görmesi nedeniyle ikinci 45 dakikayı 10 kişi oynayan Sivasspor ise haftayı 17 puanla 14. sırada tamamladı.

Sivasspor maça hızlı başladı. 3. dakikada ceza sahası içinde bomboş durumda olan Gradel'in vuruşunu kaleci Ersin kurtardı.

Beşiktaş ise tartışmalı bir pozisyon sonrasında ilk golüne kavuştu. Rosier'in taç çizgisinden çevirdiği topu 18. dakikada Ghezzal, kale sahasına gönderdi, Güven Yalçın, yaptığı şık kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu.

Sivassporlu futbolcular, Rossier'in attığı pas öncesi topun taç çizgisini geçtiğine yönelik itirazlarda bulundu. VAR incelemesinin ardından Beşiktaş'ın golü geçerli sayıldı.

31. dakikada Yatabare'nin yaptığı kafa vuruşu, direkten oyun alanına geri döndü.

İlk devre Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Devrenin bitmesiyle birlikte Sivasspor Kaptanı Hakan Arslan, cep telefonundan pozisyon görüntüsünü Hakem Arda Kardeşlere göstererek, pozisyonun taç olduğunu iddia etti.

Bu hareketin ardından Arda Kardeşler, Hakan Arslan'a sarı kart gösterdi. Buna sinirlenen Hakan Arslan, önce elindeki cep telefonunu yere attı, ardından da reklam panosunu tekmeledi. Hakan Arslan'ın bu hareketi üzerine Hakem Arda Kardeşler, tecrübeli oyuncuya ikinci sarı kartını göstererek kırmızı kartla oyun dışında bıraktı.

İkinci yarıda 10 kişi kalan rakibi karşısında daha rahat oynayan Beşiktaş, 84. dakikada farkı ikiye çıkardı. Dorukhan, yerden harika bir pas gönderdi. Sivasspor savunmasından kurtulan Larin, topla buluştu, ceza sahasına girdi ve şutunu attı. Samassa'dan seken top kale çizgisini geçti: 2-0.

90+2. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında N'Koudou'nun pasıyla ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Oğuzhan düzgün bir vuruşla skoru belirledi ve Beşiktaş, sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı.

--