Süper Lig şampiyonu Beşiktaş'ta sözleşmeleri biten Ghezzal, Rosier ve Aboubakar'la ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Milliyet'ten Serdar Sarıdağ'ın haberine göre; Siyah beyazlı ekipte başkan Ahmet Nur Çebi ve Sergen Yalçın Şampiyonlar Ligi için harekete geçti.

Geçtiğimiz sezona damga vuran Ghezzal ve Rosier Beşiktaş'ın iç transferde ilk sırasında. Fenerbahçe ile de adı anılan başarılı sağ bekin gelecek sezon da siyah beyazlı formayı giymesi bekleniyor.

Takımın diğer bir yıldızı olan Rachid Ghezzal ise hala belirsizliğini koruyor. Her fırsatta Beşiktaş kalmak istediğini söyleyen Cezayirli yıldızın gelecek sezonda forma giyeceği takım merak konusu.

Beşiktaş Yönetimi, Vincent Aboubakar ile en kısa sürede yeniden anlaşmanın yollarını arıyor. Başkan Ahmet Nur Çebi, sezonu 29 maçla kapatan ve sözleşmesindeki 1 yıllık otomatik uzatma opsiyonu devreye girmediği için boşa çıkan Kamerunlu golcüyle yapılacak görüşmeleri bizzat yürütecek.

Buna göre geride kalan sezon 1,5 milyon euro garanti ücret ve maç başı 10 bin euro kazanan 29 yaşındaki oyuncuya yine performansa dayalı bir sözleşme teklif edilecek.

Başkan Çebi’nin, Aboubakar’ın yıllık ücretine zam yapmayı planladığı fakat bu rakamın 2 milyon euroya yakın olacağı iddia edildi. Yeni teklifi kabul ederse yıldız oyuncuyla 2 senelik kontrat yapılacak.

Kamerunlu golcünün 3 milyon euro gibi bir talepte bulunması halinde ise bunun kabul edilmeyeceği belirlendi. Siyah-beyazlılar, Aboubakar’la anlaşma sağlanamazsa bu oyuncunun yerine doğrudan ilk 11’de görev yapabilecek kalitede yabancı forvet transfer edecek.