Beşiktaş'ta başkan Ahmet Nur Çebi, taraftarların isteği üzerine teknik direktör Abdullah Avcı'nın görevine son verip Sergen Yalçın'la anlaştı ama bu durum çifte krize yol açtı.
1-Abdullah Avcı 3 yıllık alacağının tamamını istedi. Bu da 36 milyon lira ediyor. Bu paranın ödenmesi ve Sergen Yalçın ile ekibine verilecek para Beşiktaş'ın harcama limitine takıldı. Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın borçlarının çok olduğu gerekçesiyle transfere harcama yapmasını kısıtlamıştı. Bu teknik direktörü de kapsıyor. Bu nedenle şu ana kadar Sergen Yalçın konusunda resmi bir açıklama yapılamadı. Abdullah Avcı ile görüşme yapmak için çaba harcandı ama Avcı "Avukatımla görüşün" diye kestirip attı. 5 aydır maaşını da almayan Avcı'nın kırgın ve kızgın olduğu belirtiliyor.
2-Ahmet Nur Çebi, Avcı ile görüşmek için giderken görevine son vereceğini bazı yöneticilere, özellikle de futbol şubesine ve başındaki Erdal Torunoğulları'na bildirmemişti. Avcı'nın görevine son verildiğini Torunoğulları ve diğer yöneticiler basından öğrendi. Sergen Yalçın'la anlaşma sağlandığını da. Bu yöneticiler limit artışı nedeniyle sorun çıkacağını belirterek Avcı'nın hiç değilse sezon sonuna kadar devam etmesini istiyordu.
Çifte krizi Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin çözmek için çare ararken Beşiktaş'ın bugünkü antrenman saati de iki saat ertelendi. Bu sürede Sergen Yalçın'ın işlemlerinin tamamlanması ve takımın başında antrenmana çıkması hedefleniyor.

Editör: Haber Merkezi