Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde gelecek hafta Yunanistan'ın PAOK takımı ile deplasmanda karşılaşacak.

Eşleşmenin ardından PAOK başkanı Doğu Akdeniz'de iki ülke arasında yaşanan gerilimi hatırlatarak, ortamı gerginleştirecek açıklamalarda bulunmuş, taraftarları da tehditlerde bulunmuştu.

Beşiktaş'ın bugünkü divan kurulu toplantısında başkan Ahmet Nur Çebi, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Çebi, şunları söyledi:

- PAOK maçımız var, önemli maç. Mesafe alıp turu atlarsak önümüz biraz daha açılmış olacak umuyorum ki maçı alacağız. 
- Son zamanlarda fazla polemik söz konusu. Siyasi anlamda biz spor kulübüyüz, çıkacağız görevimizi yerine getireceğiz. 
- Spor kardeşlik demektir. İçişleri Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun katkı verdiğini, ilgililerle görüştüğünü söylemek zorundayız. Özellikle dışişleri bakanımızın inanılmaz katkısı var. 

- PAOK başkanına kardeşliğimizin ne kadar önemli olduğunu, futbolun kardeşlik olduğunu, PAOK'un siyah-beyaz olduğunu, kartal amblemi olduğunu, birbirimizle birçok konuda birleştiğimizi, beraber bazı şeyleri paylaştığımızı ifade eden mektubu da bugün göndereceğiz. 

- Efendi gibi çıkar maçımızı oynarız. Korkutularak üzerimize bir baskı yaratılmaya çalışıldığını düşünüyorum. 

- Biz cesuruz,  bize bir şey olmaz. Biz 11 kişiyiz, arkamızda daha çok var. 11 kişi gider görevimizi yaparız, bize bir şey olursa arkamızda çok var hallederler. Bize bir şey kalmaz.

- PAOK maçının açık kanala alınmasına da teşekkür ediyorum.

- Hükümetin ve devletin arkamızda olduğunu net bir şekilde görüyorum. Buradan da kendilerine teşekkür ediyorum. Birlik, beraberlik çok önemli. Bakanımız, başkanımız, futbolcularımız, taraftarımız hepsi beraber olunca her şey daha güzel ve kolay oluyor. 

Editör: Haber Merkezi