İstanbul
Az bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi SPOR Bosna Hersek’ten İsrail’e protesto: İsrailli futbolculara tokalaşmadılar

Bosna Hersek’ten İsrail’e protesto: İsrailli futbolculara tokalaşmadılar

Bosna Hersek U21 oyuncuları, İsrailli futbolcularla tokalaşmayı reddetti. Protesto dünya gündeminde yankı buldu.

2027 Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası Elemeleri kapsamında oynanan Bosna Hersek U21 - İsrail U21 karşılaşması, saha içi olaydan çok seremoni sırasında yaşanan protesto ile dikkat çekti. Bosnalı bazı futbolcular, maç öncesi seremonide İsrailli oyuncuların elini sıkmadı.

Budapeşte’de oynanan mücadele öncesinde gerçekleştirilen seremoni sırasında Bosna Hersekli futbolcuların bir kısmı, İsrailli oyuncularla tokalaşmayı reddetti. Karşılaşma golsüz eşitlikle sona ererken, yaşanan bu protesto uluslararası kamuoyunda yankı buldu.

Muhamed Buljubasic ilk isim oldu

Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor’da forma giyen ve Bosna Hersek U21 takımının kaptanlığını yapan Muhamed Buljubasic, tokalaşmayı reddeden ilk oyuncu oldu. Buljubasic, hakemlerle selamlaştıktan sonra İsrailli futbolcuların önünden tokalaşmadan geçti.

Sahadaki mücadele golsüz eşitlikle tamamlanırken, karşılaşmanın önüne geçen protesto görüntüleri sosyal medyada geniş yankı buldu. 

Protesto, kısa sürede dünya basınında yer buldu.