Avrupa'da özellikle İtalya, İspanya ve Fransa'da etkili olan korona virüsü İngiltere'ye de sıçradı. Leicester City 3 oyuncunun koronavirüs nedeniyle karantina altına aldığını bildirdi. Oyuncuların ismi henüz açıklanmazken futbolseverlerin Çağlar Söyüncü'nün koronavirüse yakalanıp yakalanmadığıyla ilgili merakı sürüyor

Takımdan uzak tutuluyor

Önümüzdeki cumartesi günü Watford deplasmanına gidecek Leicester City'de koronavirüs belirtileri gözükmesi nedeniyle 3 oyuncu gözlem altına alındı. Söz konusu durumla ilgili Leicester'ın tecrübeli çalıştırıcısı önemli açıklamalarda bulundu. Brendan Rodgers, "Birkaç oyuncumuzda koronavirüs belirtileri görüldü. Durumlarını takip ediyoruz ve önlem amaçlı takımdan uzak tutuyoruz" ifadelerini kullandı.

Avrupa da maç yok

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın neredeyse tamamına yayılan korona virüsü tehlikesi en büyük darbeyi futbola vurdu. 

Çağlar Söyüncü koronavirüse mi yakalandı?

İtalya, İspanya, Portekiz, Avusturya, Belçika, İsviçre, Danimarka, Norveç, Slovakya, Hollanda, Çekya, Çin, Güney Kore, Japonya, Fas, ABD MLS gibi ülkelerde ligler durduruldu. 

Türkiye, Fransa, Almanya, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Polonya, Bosna Hersek, Paraguay, Kosta Rika gibi ülkelerin liglerinde ise maçlar seyircisiz oynanacak.

Merih Demiral açıklama yaptı, Çağlar sessiz

Koronavirüsü salgını İtalya'da 1000'den fazla can aldı. Tarihi ve turistik yerler kapatıldı. Tüm dükkanların belli bir süreyle kesin emirle açılmaması kararı verildi. Serie A ise durduruldu. Özellikle Juventus'ta top koşturan Rugani'nin koronavirüs testinin pozitif çıkmasından sonra Ronaldo İtalya'ya geri dönmedi. Juventus'ta forma giyen milli futbolcumuz Merih Demiral da yaşanan gelişmelerden sonra sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. Demiral, "Covid19 sebebiyle kulübümüz tedbir amaçlı bazı kararlar aldı. Bu yüzden ben de çalışmalarıma bir süre evimde devam edeceğim. Sağlığım gayet iyi ve panik oluşturacak bir durum yok. Desteklerini iletenlere teşekkürler. Lütfen sizler de gerekli tedbirleri alın" dedi

Merih Demiral'ın milli takımdan partneri Çağlar Söyüncü ise henüz yaşanan durumla ilgili bir açıklamada bulunmadı. Öte yandan Premier Lig'in de durdurulması yönünde büyük baskılar olduğu iddia edildi. 
 

Editör: Haber Merkezi